Crysis

Salut dupa ce ieri am inceput cu review-ul unui simulator sportiv azi trec la altceva. Ceva mai pe placul tututor. Jocul se numeste Crysis si este ultima gaselnita in materie de FPS-uri de la Ea Games. Bazat pe Crytek, engine-ul de la care a pornit celebrul Far Cry, Crysis aduce o multime de noutati in lumea FPS-urilor Sci Fi jocul nefiind atat de linear precum se spunea.

Producatorii s-au straduit in asa hal sa dezvolte acest joc incat a iesit o capodopera, care poate fi jucata pe sistemele cat de cat bune care au un procesor dual core de peste 2 GHz, o memorie ram de minim 1Gb si cel putin o placa video de preferat Nvidia din seria 7000.

Asa cum am spus si mai devreme engine-ul jocului, da acestuia o tenta de modernitate, prin el toate detaliile fiind duse la extrem, grafica fiind una foarte avansata, fetele jucatorilor sunt aproape umane, lumea inconjuratoare este excelenta, marea atat de sclipitoare de zici ca-i realitate, elementele de decor sunt si ele la fel de excelent puse la punct, copacii cazand daca tragem in ei sau daca tragem intr-o masina sau intr-un butoi acestea explodeaza la fel ca in realitate dand o impresie de lume reala transpusa in interiorul graficii 3D.

Gameplay-ul este ca la orice shooter cam acelasi, tu jucatorul ai in mana o arma misiuni de indeplinit si trebuie sa tragi ca sa le indeplinesti, insa ce-ti va da batai de cap e AI-ul foarte inteligent care de cate ori te va vedea va veni asupra ta cum un leopard sare asupra unei gazele, adversari nefiind prea prietenosi cu tine mai ales ca le incalci teritoriul.

Povestea de baza in acest joc este ca tu esti un soldat american de prin viitor prin anul 2020, si trebuie sa salvezi o echipa de arheologi de pe o insula din Pacific capturata de Nord-Coreeni dar in schimb dai de o invazie extraterestra si pe langa faptul ca trebuie sa-i salvezi pe arheologi scopul tau e si acela de ai opri pe alieni.

Pentru a reusi acest lucru iti stau la dispozitie zecile de arme, din environment plus un costum special realizat in care poti sa fi un soldat cu capacitati invizibile, putere maxima, viteza maxima sau poti sa te folosesti de el pentru a-ti regenera viata. Dealtfel ca si in Far Cry ai posibilitatea de a conduce diferite vehicule de la furgonete, Hummer pana la tancuri si poti trage si din ele. Singurul lucru de care poti fi dezamagit e acela ca jocul poate fi trecut in maximum 10-15 ore si prin maniera cum e construit te face sa vrei mai mult deoarece niciodata nu o sa zici gata l-am omorat pe boss e game final. Dar totusi il poti rejuca incercand tactici si abordari diferite pentru a ajunge iar la final insa poti incerca si modul multiplayer in care te poti duela in stil CS pentru a putea domina intreaga harta.

Din partea mea Crysis merita un 9.5, desi povestea este putin cam scurta dar jocul exceleaza prin alte lucruri: grafica excelenta, AI destul de inteligent in general majoritatea lucrurilor care te dau pe spate cand vezi un asa joc pus la punct.

Jocul este exclusiv pe PC asa ca jucati-l.

Pentru a putea downloada salvarile click aici.

14 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *