Call of Duty 4: Modern Warfare

COD 4 este ultima aparitie in seria Call of Duty. Lasand la o parte succesele jocurilor Medal of Honor sau Brothers in Arms, seria e practic o copie sau o alternativa la cele din urma dar ultimul joc e senzational. Daca primele doua se desfasurau in WW II ca si MOH, Call Of Duty 4 se desfasoara in viitorul apropiat. Probabil va intrebati de ce nu am mentionat de al treilea joc din serie.

Nu am facut asta pentru ca jocul nu are o varianta de PC si este din cate am vazut exclusiv pe PS2 si de aceea am ales sa trec direct la 4.

Ca si ultimele jocuri aparute in toamna anului 2007, COD 4 aduce inovatie in gameplay, o grafica iesita din comun, storyline diferit, AI inteligent si un mod multiplayer excelent realizat.

Pentru inceput o sa ma axez pe engine-ul fizic al jocului, cel vinovat in mare masura de grafica excelenta pe care COD 4 o are. Acesta e acelasi Unreal Engine deci o sa va faceti repede o idee despre grafica mai ales ca jocul cere un sistem detul de bun pentru a rula, avand un procesor single core in mod clar nu te va ajuta. Insa pe langa personajele bine realizate jocul exceleaza la capitolul AI.

Daca inainte inteligenta artificiala nu prea conta, adversarii fiind prea idioti sa nu moara repede mai ales ca treceai prin ei ca prin paine cei de la Infinity Ward au reconceput adversari astfel incat acestia sa lucreze ca o echipa si nu individual, incercand sa te incolteasca de cate ori au ocazia, nu de multe ori trezindu-ma cu game over fara sa fi tras un glont. AI e asa de inteligent incat stie cand sa atace si sa se apere, stie sa te faca sa-ti blestemi zilele ca te-ai apucat de joc in loc sa te apuci macar de un tutorial ca sa fii in stare sa supravietuiesti.

Mergand spre firul povestii, aceasta a evoluat de la clasicul razboi din anii ’30 la un razboi modern, aproape de zilele noastre unde nu cine are cei mai multi soldati e suveran ci cel ce are cele mai multe resurse troneaza. Asa ca intrand in joc in campania singleplayer te trezesti ori de partea americanilor ori de partea britanicilor incercand sa inlaturi amenintarea terorista, constand in rusi si arabi (oare de ce nu ma mira lucrul asta), adica mai pe scurt tre sa omori pe rus si pe arab impiedicandu-i astfel sa preia haturile lumii.

Timpul de joc e relativ scurt, campania singleplayer avand doar 12 misiuni, care in maxim 6-7 ore pot fi terminate, dar ce ma surprins la acest joc e ca in scenariul de lupta au fost introdusi si caini care vor fi mai greu de ucis decat soldatii rivali, ingreunandu-ti astfel misiunea.

Chiar daca campania singleplayer e scurta sigur te va incanta modul multiplayer, care practic are aceleasi moduri clasice de joc deathmatch, sabotage dar lipseste capture the flag, intrand in scena modul hardcore in care vei fi pus cu arma in mana si pus sa te descurci fara nici un fel de ajutor, health packs sau armura in total 6 moduri de joc multiplayer insa daca nu te va satisface campania, in mod clar iti vei provoca prieteni la un masacru online sau pe lan.

Per total Call of Duty 4:Modern warfare e un joc acceptabil, cu o grafica la moda, AI inteligent creat si un mod multiplayer pe placul tuturor, ceea ce dezamageste e campania single prea scurta dar asta nu ma impiedicat sa dau jocului nota 9, impresionandu-ma nu campania ci modul cum jocul e creat, povestea fiind una clasica si banala dupa parerea mea aproape in fiecare shooter intalnind lupta americani vs restu lumii.

Jocul este disponibil pentru PC, PS3, Xbox 360, Nintendo DS, Mobile si Macintosh.

11 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *