Dupa un an

In sfarsit am terminat. Primul an de facultate, la care acum 13 ani nici nu visam. Adica nici macar nu stiam ce e aia facultate. Ei bine in acest an de facultate am trecut de la mintea unui pusti, licean la mintea unui semi-adult. De ce semi? Pentru ca in primul rand semi e un termen inventat de mine si care multora dintre actualii mei colegii le-a placut: “semi-adult”, “semi-gagica” si sa vedem ce mai inventez si pe parcurs. Revenind la semi-adult, anul asta de facultate a mai schimbat ceva in mecanismul meu de functionare.

E clar pentru mine si pentru ceilalti ca nu mai suntem copii, nici fizic nici psihic. Sau poate psihic mai sunt dar intr-un procentaj mai mic. Plecatul de acasa iti schimba mentalitatea, cunosti oameni noi, unii mai buni altii mai rai. Iti dezvolti gandirea, ai mai multe responsabilitati, nu mai esti acel/aceea persoana care nu era popular/populara in liceu deoarece lumea la inceput nu te cunoaste si daca tu incerci sa pari altfel decat ai fost pana acum si reusesti sa-i convingi de asta asa vei ramane in ochii lor. Si asta-i adevarul. Nu tu bulleys, nu tu mistouri, nu tu manelarii cu sutele pe juma de metru patrat ci doar o alta lume care ma vede cum sunt eu acum si nu cum am fost in trecut. Ce pot sa mai zic?

Pot sa mai zic ca a mai trecut un an, dar a trecut intr-un stil in care nu m-a asteptam si sunt unele lucruri care au trecut pe langa mine desi nu ma asteptam la ele. Viata de student mi-a oferit alternativa libertate, cunostiinte noi, mentalitati diferite, o gandire de adult in devenire, practic un viewpoint a ceea ce vreau sa fac in viitor. Mi-am deschis un drum si fac tot posibilul sa merg pe el deoarece e drumul la care uneori visam in copilarie sau adolescenta dar pe care inca nu l-am transformat complet in realitate dar pe care il voi duce la bun sfarsit intr-un final. In sfarsit dupa un an ajung acasa si pot spune ca o sa petrec mai mult timp acolo si nu doar 3 zile in weekend-uri sau o saptamana de sarbatori asa cum o faceam acum cateva luni.

14 years ago

2 Comments

  1. Si cum e acasa? Ca eu imi doresc sa fi ramas in Bucuresti. Un an intreg mi-am dorit sa ma intorc acasa… iar acum imi doresc sa fiu in Bucuresti din nou…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *