Paintball

Paintball! Ce ziceti de asta. M-am gandit ca azi sa scriu un articol despre acest sport si ce implica el.
Stiati ca acest sport este jucat de milioane de oameni in peste 60 de tari din lume? Ei bine aflati acum.
Paintbalul a luat nastere prin anii ’70-80 la initiativa a 3 prieteni: Bob Gurnsey, Hays Noel si Charles Gaines care nefiind familiarizati cu viata departe de oras s-au hotarat sa faca o mica excursie si un concurs pe tema: care dintre ei e mai destept pentru a supravietui sub cerul liber? Cei trei si-au luat armele: dioxid de carbon, cartuse si steagul unei anumite companii Nelson si tot ce le era necesar si au urcat pe munte, scopul jocului fiind “capture the flag” sau pe romaneste castiga cine fura primul steagul si nu e patat de vopsea. Lupta a avut un sfarsit rapid, mai apoi Bob dandu-si seama ca acele clipe petrecute cu prietenii lui au fost de neuitat.
Deastfel acesta a fost motivul pentru care s-a instituit noul sport, sub deviza ‘Joc de supravietuire in America”, trecand ceva timp, iar marea premiera s-a petrecut in anul 1983 cand s-a organizat primul turneu international de paintball, si in prezent marile companii folosesc paintball-ulor pentru a-si ajuta angajatii sa se destinda dupa angoasa si stress-ul de fiecare zi si ca urmare au consacrat acest joc drept sport corporativ. Dar pentru a juca acest sport trebuie luate in vedere cateva reguli simple:
1.securitate: jucatorii poarta pe tot timpul jocului masca de paintball si nu o scot sub nici o forma inainte de incheierea jocului.
2.in afara jocului, arma trebuie sa fie asigurata cu protectie de teava si indreptata intotdeauna in jos.
3.in caz ca jucatorul este lovit de un cartus de vopsea, trebuie sa paraseasca de buna voie jocul, de indata ce sfera de vopsea se sparge de corpul sau.
4.brasardele fiecarei echipe trebuie plasate la vedere,in mod obligatoriu pe mana dreapta a fiecarui jucator.
Deocamdata cam atat despre paintball, voi reveni cu detalii cand voi afla mai multe despre arme si alte reguli  asa ca nu ramane decat sa va intreb daca voua va place acest sport?
14 years ago

1 Comment

  1. asta zici cai ceva “pac-pac!” cum sa jucau copii mici :))…numa asta ii ceva mai de clasa superioara shi mai serios :))…mai degraba mash juca cs, sincer satz spun 🙂

    jc32

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *