Sunrise Avenue

sunrise_avenue-wallpaper-4Da imi place Sunrise Avenue. Poate multa lume o sa ma consider nebun pentru ca ascult muzica comerciala dar sincer mie nu prea imi pasa. De vreo 1 an si ceva de cand au scos Fairytale gone bad, am ramas fascinat de ei, de muzica lor in general. Lumea poate sa tipe cat vrea ca sunt prea comerciali, cu fite, blah, blah. In orice caz nu sunt fitosi, mai ales ca o prietena buna de-a mea i-a cunoscut si a vazut cum se comporta.

Si sincer nici nu imi pasa cand lumea ma intreaba de ce ascult la nesfarsit “Fairytale gone bad”. Pentru ca ma calmeaza fratiilor de asta o ascult. E una din melodiile mele favorite si mereu isi face efectul cand sunt pe punctul de a ceda. De asta de un an si ceva m-am indreptat spre cultura soft rock, bine si uneori hard si am lasat-o mai moale cu rap-ul. Dar sa revin la formatie.

Formatia s-a nascut pe la sfarsitul aniilor ’90, in Finlanda si vreo cativa ani de zile au cantat prin cluburi finlandeze si spaniole pana cand Samu, Raul, Sami si Riku au semnat in 2005 un contract cu labelul EMI. De aici si pana la succes a fost doar un pas. Albumul lor de debut “On the Way to Wonderland”, lansat in 2006 cu single-uri ca “Romeo” si “Forever Yours” a facut ceva furori pana cand al treilea single: “Fairytale gone Bad” a fost lansat in august 2006 un a ajuns in topurile finlandeze direct pe locul 5, iar un an mai tarziu a reusit sa vanda peste 150000 de unitati in Germania ajungand pe locul 1 in charturi.

In general stilul lor se bazeaza pe stilul Beatles, incercand sa aduca pe piata melodii care sunt la moda si vor fi la moda inca 10 ani de acum incolo, albumul de debut fiind caracterizat ca unul in care Sunrise Avenue isi parcurge drumul catre vis, acela de a-si vedea primul album vandut, fredonat si ascultat de o lume intreaga.

Si oricine mi-ar zice ceva de ei tot o sa-i ascult nu pentru ca sunt tari ci pentru ca viziunea lor despre muzica a prins un loc cald in materia mea cenusie si pentru ca pur si simplu sunt super si ma relaxez ascultandu-i.

In final o mica surpriza pentru voi:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=77ey1aWDnyY]

13 years ago

1 Comment

  1. Am trait si noi aceeasi revelatie in momentul in care am descoperit “Sunrise Avenue”. Le ascultam muzica in fiecare zi (literalmente) cu o placere nebuna pentru ca ea inseamna VIATA. Liniile melodice sunt deosebit de frumoase, orchestratia este senzationala si vocea lui Samu are o sonoritate unica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *