AdRevolution 4

Dupa cum m-a faceam inteles pe twitter aseara, mai ales, am participat astazi la conferinta Social Networks&Blogs din cadrul AdRevolution 4. Cei din Advice au organizat aceasta conferinta destul de bine in ciuda faptului ca pentru mine nu a fost cum ma asteptam, dar poate si faptul k am ajuns exact la ora fixata si n-am gasit locuri in fata pentru a interactiona eficient cu speakerii.

La ora cand se dadea startul conferintei erau prezenti in sala vreo 50 -60 de oameni daca pot spune asa, in mare parte fete care evident erau interesante de speach-ul lui Tudor Chirila, si apoi ceilalti care voiau sa afle mai multe despre bloguri si retele sociale de la Bobby Voicu, Orlando Nicoara si moderatorul “discutiei” Dragos Novac, evident toti bloggeri si oameni importanti din online.

S-a inceput Tudor Chirila care si-a expus povestea  blogului sau, cum si-l incepuse prin ianuarie 2006 cu dorinta de a pune cateva poze, iar mai apoi de la cei 200 de vizitatori pe saptamana a ajuns la vreo 4000 prin iulie in acelasi an, cu un post “fabricat’ in care povestea se axa in mare parte pe relatia dintre 3 tineri inainte de ’89 si cum acestia sau intalnit peste ani buni la un concert, postul fiind preluat de Jurnalul National si astfel si-a inceput el ascensiunea in mediul online.

Tin sa precizez ca el nu se considera un blogger, ci mai mult un om care vine din offline, dar de la acel post lucrurile au degenerat, incepand sa scrie zilnic si mult ajung sa-si faca blogul un jurnal personal, vizitat de vreo 17000 de oameni saptamanal si un incearca sa fie un blogger SEO+Marketing, ci mai degraba crede un singur lucru pentru a-ti aduce trafic: sa scrii bine si interesant; banii nefiind un factor de succes in blogosfera dupa parerea lui.

Trecand la Bobby Voicu, aici lucrurile au devenit mai interesante din faptul ca el s-a axat mult pe lucrurile care l-au adus in blogosfera: Blogoree (forumul bloggerilor), workshop-uri si blog meets si evident blogul monden.info. La un moment dat a inceput sa scrie post-uri in limba engleza, ce l-au adus in atentia celor de la Yahoo, in ultimii ani dezvoltandu-se platforma Yahoo Romania, la care in prezent nu mai lucreaza dupa cum vuieste toata lumea in blogosfera dar crede ca blogul e o unealta care l-a ajutat pe el ca ilustru necunoscut sa avanseze si intradevar asta se poate intampla oricui.

Al 3-lea guest: Orlando Nicoara, face parte din trusturi media si a fost invitat mai ales din cauza experientei de 11 in online. Intalnirea sa cu blogul a fost prin 2004-2005, dar decizia de a-si face un blog a luat-o prin ianuarie 2006 cand inca nu stia daca va reusi sa scrie pe blog cat ar fi dorit dar faptul ca avea un trecut in spatele la ajutat sa-si aduca vizitatori si sa fie citit in mod constant.

In final si-a exprimat dorinta ca la sfarsitul aniilor 90 sa beneficieze de astfel de conferinte, workshop-uri si intalniri de bloguri si ca in acest moment Internetul nu mai e un hobby ci a devenit un business si ca cine vrea sa-si faca un nume in zona de media/publicitate are sanse mari de reusita prin promovarea unui blog/site.

Mai apoi au venit discutiile despre retele sociale si bloguri care nu au fost pe placul meu mai ales ca s-au zis multe lucrurile pe care majoritatea le cunostea: gen discutii despre facebook, hi5, twitter, blogoree, discutii despre zoso si nu numai 😛 si multe altele.

La un moment dat speakerii au fost intrebatii de cel mai misto/nasol lucru care li s-a intamplat pana acum de cand au blog: misto – in mare parte pentru ca scriu bine si au devenit cunoscuti si nasol prin prisma faptului ca ajungand la un nivel in blogosfera esti des atacat de unii care in mare parte nu au ce face si ca net-ul faciliteaza violenta din spatele unui display.

La partea de intrebari din partea publicului, la care am participat si eu cu vreo 2: una legata de esentialul “cum sa faci bani din blog” dar m-am axat mai mult pe partea de a-ti imbunatati blogul nu de a castiga din el si a doua legata de ascensiunea blogului Filmetari.com, intreband daca va ajunge un nou monden.info, mai ales ca Bobby specificase in prealabil suma cu care il vanduse si eram foarte aproape de a porni un razboi intre Filmetari si Monden.info, in rest ramand clasicele intrebari cu banii din blog, tinand minte 2 ideei: veniturile din se fac mai ales din modul cum iti vinzi produsul, logo, brand etc si mai putin din trafic si mentiunea inteligenta a lui Orlando: “nu trebuie sa faci bani din blog, ci bani din Internet 😉 “.

La final am incercat sa aud cateva feedback-uri in legatura cu aceasta conferinta, in mare parte pozitive, sandossu relatandu-mi ca a fost ok si cu ocazia asta am si schimbat contacte iar, floryan de la filmetari mi-a zis a iesit totul bine.

Parerea mea e una destul de buna despre eveniment, dar se mai putea lucra la prima conferinta si poate daca voi avea timp si interes voi ajunge si in celelalte zile.

13 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *