My philoshophy

Intr-un sfarsit epic am ajuns si in luna asta cand mai trebuie sa intorc o fila in calendarul numit viata. S-a mai scurs un an, cu bune si rele, momente fericite si mai putin fericite. Esentialul e ca am reusit sa fac totul sa iasa bine si sa ma descurc in lunile astea. Am mai pus un “1” la prefixul de 20 pe care il aveam deja si timpul nu a stat prea mult in loc.

Acum, la cateva ore distanta de o important pas in viata mea: alegerile SiSC 😛 m-am gandit sa scriu un warm up a ceea ce inseamna Mafia2laur’s World si in ce consta realitatea din spatele blogului pentru ca foarte putini au inteles cu adevarat, ceea ce vreau eu de la viata, si modul sa zicem complex in  care gandesc, filozofia mea, care a inceput cu adevarat sa se dezvolte cu un an si ceva in urma si dupa care mi-am fixat niste lucruri pe care eu vreau sa le fac, pentru a-mi trasa calea spre o viata mai buna si poate un viitor mai stralucit si mai fericit.

Tin foarte mult la unele lucruri, si modul de gandire pe care l-am dezvoltat in ultimele luni e bazat pe evenimente reale si care mi-au ascutit unele simturi “estetice” si sincer fara ajutorul unor persoane poate as fi ramas la stadiul de “kid” cum ma considera unii.

In mare parte sunt 3 lucruri esentiale de la care nu ma abat niciodata si incerc sa fie cat mai stabile. Sunt un om cu care se poate discuta rational, desi in mare parte comunicarea is a big issue in viata mea. Insa, in ciuda acestor lucruri, am reusit sa-mi exprim gandurile si sentimentele mai mult in scris deoarece scrisul e un lucru important in viata mea.

Primul lucru dupa care ma ghidez si la care tin e “Never Back Down”. Asta pentru mine inseamna ca am invatat sa nu iau totul ca pe un joc, sa stiu ce vreau, de la mine, de la viata si sa nu dau inapoi. Lupt aprig pentru ceea ce cred si oricat de mult se va incerca nimeni, niciodata nu-mi va lua asta, cum nimeni nu ma va face sa ma opresc din scris. In tot ceea ce fac incerc sa nu dau inapoi pentru ca nu-mi place ceea ce vad in jurul meu in acest moment, si lumea in care traiesc dura, si poti fi judecat, criticat, barfit de unii iar altii vor profita daca lucrul asta li se pare ca reprezinta o slabiciune in calea ta. Astfel poti fi usor ranit, jignit sau mai rau raspunzator de cele intamplate

Apoi vine motto-ul pe care aproape zilnic mi-l intiparesc la status si ma intreaba lumea ce inseamna. “Cross The Line” e unul din lucrurile care m-au facut sa avanseze pe unele planuri si implica o avansare peste masura. Pentru mine e ceva special, prin el incerc ca in tot ceea ce fac, pe langa pasiune sa pun si o doza ridicata de seriozitate si implicare pentru a-mi duce la bun sfarsit obiectivul. “Cross The Line” inseamna sa nu ma limitez doar la ceea ce am, ci sa incerc sa scot din orice mai mult decat se poate. E un de sentiment de autodepasire si nu de perfectiune, pentru ca nu sunt si nu voi niciodata perfect. Prin asta mi-am dezvoltat in mare parte mentalitatea, stilul de lucru, si faptul ca pot sa fac orice lucru bun pe care-l gandesc. Nu-mi place deloc mediocritatea si faptul ca uneori sunt constrans, dar motto-ul ma ajuta intotdeauna sa nu uit ce vreau de fapt.

Ce-am lasat pe final nu e un issue foarte tare dar scoate in evidenta relatiile de orice fel. Am simtit la un moment dat ca lumea mea are un obicei urat de a o lua razna cand nu te astepti si in citatul care urmeaz m-am regasit total: “I trust them. I just don’t trust the devil inside them.” Da am ceva cu engleza. Asta reprezinta faptul ca increderea vine de la sine ci mai mult pe latura ei umana. Am incerc pe cat posibil sa-mi fac prieteni, din grupurile cu care interactionez des, dar totul se intampla prea repede. Increderea e un lucru care se castiga greu si se pierde foarte usor, si la mine increderea a inceput sa se construiasca foarte greu, foarte probabil din cauza lucrurilor intamplate dealungul timpului. Incerc sa am incredere in el/ea dar nu trebuie sa ma atasez niciodata emotional pentru ca asta lasa mereu daune majore. De asta la un moment unii vor realiza ca prietenia este relativa; ca oamenii care azi te ridicau in slavi, maine te tradeaza asa ca deseori incerc sa  fac si psihologie umana in modul de a-mi diferentia persoanele apropiate si de a incerca sa nu le pierd.

In final mai exista un singur lucru care poate fi adaugat la suita de trasaturi descrise mai sus si anume: frica. Poate in trecut ma impiedicam destul de des de acest sentiment, dar am inceput sa vad frica ca pe un lucru pozitiv si sa nu las lucrul asta sa ma domine; mai ales ca acum consider ca frica e singurul lucru care le da oameniilor aripi,  ajuta la motivarea lor si ii ajuta sa evolueze. Asa ca luptati intotdeauna pentru ceea ce credeti, fara frica; pentru visele, idealurile si gandurile voastre astfel putand sa aduceti un plus in viata tuturor.

In alta ordine de idei, frica poate fi sparta in bucati dar el mai mult se reflecta intr-un citat pe care il adaptasem eu la un moment dat: ” Ce nu te omoara te face mai puternic, dar cateodata aceasta putere isi va dezlantui forta asupra tuturor relelor din lume”.  Astfel e important sa luptati/munciti din greu pentru a va indeplini visele, dorinte si asteptarile pe care le aveti si nu incetati nici odata sa credeti (in voi), ca sa fiti siguri ca totul va iesi impecabil.

13 years ago

1 Comment

  1. “Incerc sa am incredere in el/ea dar nu trebuie sa ma atasez niciodata emotional pentru ca asta lasa mereu daune majore.”
    Aici nu sunt de acord cu tine. Viata fara sa te atasezi major de cineva nu are farmec. Faptul ca te poate rani este unul din lucrurile care fac viata mai palpitanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *