Backstage pass la Serile Teatrului Studentesc

Dap cam asa suna titlul din seara asta. Sau ma rog noaptea asta. Astazi a fost prima zi a festivalului Serile Teatrului Studentesc organizat de SiSC si pot spune ca sunt multumit de desfasurarea evenimentelor. Mare batalie in culise si in afara unde cu mic cu mare, trupe si spectatori asteptau cu nerabdare sa intre.

Ajuns acolo pe la 3 si ceva 4, mi-am primit taskurile de organizator si am asistat pe intuneric la repetitiile celor de la Ludic care la un moment dat se facea 5, lumea incepea sa vina si ei nu voiau sa coboare de pe scena. In fine, lasand fitele la o parte m-am asezat cuminte pe o banca din sala la prima interpretare a serii “Despre sexul femeii ca un camp de lupta in razboiul din Bosnia”, astia de la Ludic alt titlu mai scurt nu-si puteau alege si desi moldovencele lor aratau destul de bine asta nu m-a atras sa raman mai mult de 5 minute in sala piesa neavand acel feeling de captivare ca sa pot sta pana la sfarsit.

Asa ca am dat o fuga pana afara unde inca se mai strangeau oameni la usa dornici sa vina la teatru si mi-am pierdut cateva minute bune in discutiile cu “bodyguarzii nostrii” si cu cativa dintre oamenii de la trupa Moft cu care ieri am carat un dulap din Romana pana la Orange Concept Store. Pacat ca ei au piesa in a doua zi a festivalului si nu i-am putut vedea interpretand, dar, dupa prima pauza am zis sa dau o sansa si celor de la Arca lui Noe cu piesa “Tabloul” si ghiciti ce? Am ramas profund impresionat de modul cum au jucat iar toata sala ba a ras la fazele lor comice ba a aplaudat in momentele mai serioase. Oamenii astia au fost geniali, dar mai ramasese o trupa, Calandrinon cu “Delir in Doi” care pot spune ca mi-a lasat un gust si mai amar decat piesa Ludicului. Multe greseli in exprimare si bodylanguage din primele minute m-au facut sa ies afara si sa iau cina cu gasca chiar in fata teatrului. Prietenii stiu de ce!

Avem si bon de decontat si o noua zi de festival maine cand vor pasi pe scena trupele: Moft, Thespis si Trupa 9.

12 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *