Top Gear – Welcome to Romania

Aseara m-am uitat dupa mult fuss la prima editie Top Gear din sezonul 14. Emisiune foarte lunga de alftel si despre masini.

O sa ma intrebati ce am in comun cu masinile? Pai raspunsul e simplu: Imi plac:)), dar n-am carnet. Ironic, isn’t it! De fapt de la un timp mi-am cam pierdut interesul fata de cars, dar nu sunt un afficionado si editia asta de Top Gear am vizionat-o doar din cauza vuietului facut asupra filmarilor din Romania.

Dap. Britanicii de la Top Gear s-au gandit sa testeze 3 masini de lux si nu in sudul Frantei cum spune Jeremy ci tocmai in Romania. Good God! Asa ca au plecat spre Romania cu un Lamborghini Gallardo, Aston Martin DBS (James Bond) si un Ferrari California.

Ce au gasit in Romania? The land of Choice:)) Peisaje tipice romanesti, oameni in carute, sate de tigani, drumuri de munte, tunelurile de sub Casa Poporului aka The People Palace, Mamaia si REX and last but not least Vidraru.

Anyway, itinerariul era ceva de genul Bucuresti – Mamaia – Bucuresti – Transfagarasan (Jeremy nu putea sa pronunte lucrul asta) si oamenii au dat peste cateva lucruri interesante. Primul lucru a fost marea. Nu se asteptau ca Romania sa aiba un litoral asa ok, dar oamenii au ramas masca cand au vazut portul, Cazinoul si multimea de masini straine din parcarea de la REX, dar le-a picat fata cand au vazut cea mai tare bijuterie aka Dacia Sandero (James era mort dupa ea).

A urmat apoi un race pana la Casa Poporului. Pacat ca nav systemurile nu erau toate foarte dotate din punct de vedere tehnic si unul dintre co-prezentatori a ajuns late la rendezvous point dar mi-a placut enorm de mult ca si-au turat motoarele prin tunelurile se sub Palat (habar nu aveam ca exista).

Next up: Transfagarasan via A1, Dealul Negru. Motelul de la Topolog era vizibil spre sfarsitul emisiunii, dar doua faze au fost tari: distrugerea unei Dacii Sandero si “noaptea” petrecuta de ei la baza barajului Vidraru. Long way till the top.

Finalul emisiunii a fost unul epic: A long drive pe Transfagarasan unde Jeremy a adus vorba de Stelvio Pass care e cea mai mare sosea la altitudine din Europa si a comparat-o cu Transfagarasanul unde zicea ceva de genul: “That’s the most amazing road I’ve ever seen”, “But from above it looks like every great corner from every great racetrac in the world has been knitted together to create one unbroken great ribbon of automotive perfection.”

Si chiar asa e! Transfagarasanul nu e Stelvio dar e minunat si e al nostru. Great show guys! That’s why we love Brits. Ca ne incanta cu emisiuni din astea.

Stelvio Pass

Transfagarasan

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=pvNHNdGEh3s&feature=related]

11 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *