2 ani de blogging

Azi se implinesc 2 ani de cand imi exprim gandurile electronic, dar nu e o aniversare prea placuta. Nu pentru ca m-ar fi suparat cineva, dar dupa o noapte excelenta petrecuta in compania unor oameni misto am primit ieri o veste which shook the ground around me.

“GEORGE, oriunde ai fi, 1030 te iubeste si spiritul tau sper sa fie mereu cu noi >:D< RIP, prietene!!”

Gata. Nu-mi place sa vorbesc despre lucrurile astea, nu ma simt bine vorbind despre ele, dar trebuie amintite. ­čÖü

Ziceam de 2 ani de blogging. Au trecut 2 ani in care blogul asta a suferit multe transformari, multe idei care au trecut prin capul meu si foarte multe comentarii mai mult in offline decat in online despre modul cum scriu. 2 ani de cand mi-am transferat ideile de pe hartie  in electronic (ca sa zic asa).

Sincer habar nu am cum a inceput totul, dar in acel moment habar nu aveam ce-i ala blogger, auzisem doar de Zoso si lumea care se invartea in jurul lui. Habar n-aveam ce vreau sa fac, despre ce sa scriu, dar dupa o vara in care am postat mai putin a venit schimbarea.

Bombardat de reprosuri ca blogul nu e ceva ce face un tanar de varsta si ca ar trebui sa nu mai scriu, n-am tinut cont de aceste vorbe si m-am ambitionat. Rezultatul? Am intrat intr-un ONGS, mi-am insusit multe abilitati, am dezvoltat multe lucruri la mine, am inceput sa gandesc altfel, am fost la primul blogmeet cu unul din membrii ONGS-ului, unde ne-am facut amandoi de ras (era karaoke).

De acolo am inceput sa aflu de oameni si am inceput sa-i citesc, sa le preiau ideile and so on. Am aflat de Alexandru Negrea, Bobby Voicu, am inceput sa-l citesc si pe Manafu, am auzit de Piticu, Orlando Nicoara si foarte multi oameni faini pe care acuma ii citesc zilnic, mai si comentez unde vad un subiect care imi place si am inceput sa scriu mai mult, nu foarte coerent in unele cazuri (am o problema mare cu gramatica lb romane, O urasc!!!).

Mi-am expus idei si pareri la probleme intalnite zilnic, am mers la un prim event organizat de ONGS-uri (Adrev4), au urmat Akademics si alte cateva conferinte si blogmeets (evenimentele ONGS-ului din care fac parte nu se pun), am inceput sa cunosc oamenii si offline (Diana P, Necenzurat, Nihasa si Dragos Novac au fost primii onlinerii pe care i-am cunoscut offline), am mers la prima editie BizCamp, unde am intalnit-o pe Anca (PM-ul proiectului) cu care am pastrat o relatie de prietenie (si care acum imi e sefa), am fost la film cu bloggeri (thanks to Cinema LG) unde am auzit prima data de Piticu (si rasul lui sinistru) si de Arhi, am mers la RoBlogFest 2009 (unde Florian de la Filmetari mi-a facut cunostinta cu Andreea Paraschiv[vissare]).

A urmat o toamna in care am mers la BizCamp (editia a 2-a), la Zilele Biz (unde am cunoscut tot board-ul BOS) si de atunci am inceput sa cunosc multi oameni din ONGS-uri. Am inceput sa fiu foarte activ pe twitter si s-a urmaresc oamenii care contau in domeniile de care sunt interesat, pe multi dintre ei i-am intalnit pe parcurs sau la editia a 5-a a RoBlogFestului si am facut parte din echipa organizatoare a editiei a 3-a BizCamp.

Dap. Am facut multe lucruri prin online care ulterior m-au ajutat, dar deocamdata nu sunt un A-list blogger, nici unul B-list. Sunt undeva acolo in pluton incercand sa invat mai multe decat stiu acum, sa pot ajunge acolo unde sunt acum oameni care ii respect pentru ceea ce fac.

Multumiri: Tuturor oamenilor misto pe care i-am intalnit in acesti 2 ani, oameni care m-au inspirat si m-au invatat lucruri utile, ei ca mi-a insuflat o cultura cinematografica “sanatoasa” si de atunci ma uit numai la filme bune (mai vad si unele proaste, dar mai scapa si ele printre), oamenilor din SiSC care m-au sprijinit cand eram la pamant, desi ei s-au mai imputinat si cam atat. (Si oamenilor de la blogway pentru ca imi hosteaza blogul gratis pt un an).

PS: lucrez la un logo nou pentru blog ca acela al temei custom nu ma avantajeaza. Mai asteptati putin.

SANQ, people. Ne auzim pe aici.

12 years ago

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *