Aventura Urbana la #bikewalk

De cand am venit in Bucuresti visam sa pornesc prin oras la pas  sau sa-l descopar pe bicicleta. Si weekend-ul asta in sfarsit mi-am bifat si lucrul asta pe lista. Am fost la bikewalk 2010 (editia 7). Auzisem de Bikewalk (poze si alte articole gasiti pe site) de anul  trecut si am vrut sa ma alatur si eu cauzei. Ziceam ca sunt fan inrait al baschetului in post-ul anterior. Well asta se aplica si cu mersul pe bicicleta si ciclismul. Sunt singurele 2 sporturi carora le asigura o mare pare din timpul meu liber atunci cand pot.

Cum am aflat de Bikewalk? Pai ma tot intrebam cand o sa fie o noua editie si la un moment dat am dat de un event pe facebook. Am dat direct attending la RSPV. A urmat apoi documentarea si am aflat mai multe chestii de pe site, am pus cateva intrebari si uite asa am aflat ca cei de la MaiMultVerde au pregatit 50 de biciclete care le vor inchiria for free pentru eveniment.

Zis si facut. Am fugit sambata dupa pranz repede la Cycloteque (in Curtea facultatii de drept), am stat cuminte la rand si mi-am luat o bicla. Am pornit apoi cu 2 membri din ASER spre locul de intalnire (adica pasajul pietonal de la Piata Presei Libere) la Herastrau. Dap stiu, multi o sa zica cum naiba am avut curajul sa merg prin Bucuresti cu bicicleta.

Ce sa zic! Imi place sa merg cu bicicleta si zona pe care am parcurs-o cu Andreea si Alex o cunosteam aproape in intregime (am mers de multe ori pe victoriei, Stirbei Voda, Kisseleff sau Romana). Chiar nu mi-a fost deloc frica sa merg cu bicicleta.

Traseul a fost putin obositor (Eroilor – Cismigiu [via Schitu Magureanu]-> Stirbey Voda->Victoriei->Kisseleff->Aviatorilor si intr-un final Herastru si cinematograful de vara) dar am reusit sa il parcurg in intregime si la ora stabilita erau aproximativ 400 de biciclisti stransi pe acolo. A fost foarte fain sa merg in coloana, pe banda de biciclete de pe trotuar, sa franez in ultimul moment si sa particip la o cauza pe care o sustin in intregime.

Cand am ajuns la cinematograf eram deja epuizat asa ca m-am asezat pe o banca, am baut ceva apa si am mancat vreo 2 mere si am socializat cu cativa oameni cunoscuti. Totul a fost frumos pana a trebuit sa plec ca era musai sa inapoiez bicla la cyclotequ. Si nu! Nu am mers pe jos. Am plecat pe traseul Aviatorilor -> Victoriei ->Romana – Universitate -> Eroilor.

Pana la urma m-am distrat. Si m-am bucurat cand am vazut-o pe Oana vorbind de Let’s Do It Romania, le-am multumit fetelor de la Soup Nights ca ne-au cinstit cu o supa calda si am plecat acasa cu zambetul pe buze.

All in all, as mai repeta experienta dar momentan nu prea mai am timpul necesar sa fac asta. Din cauza asta am zis pas la editia Lecturi Urbane din Brasov, desi iubesc foarte mult orasul ala. Mi-ar fi placut tare mult sa ajung dar sunt absolut sigur ca vor mai exista ocazii.

Si ca o incheiere, Bikewalk mi-a deschis orizontul si m-am relaxat cand aveam cel mai mult nevoie si mi-am gasit in sfarsit cuvintele sa scriu un mail important.

12 years ago

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *