Assassin’s Creed 2

Duminica noaptea dupa un weekend petrecut intre drumuri si casa, am reusit in sfarsit sa termin Assassin’s Creed 2. Dupa o luna de jucat in fiecare seara. Nu l-am terminat 100% ca ma plictisisem de cautat toate penele si de facut toate misiunile secundare, dar jucandu-l am invatat o gramada de lucruri istorice, unele reale, altele nu.

Mi-a placut foart mult ca nu e unul din acele jocuri boring pe care te astepti sa le termini in 7-8 ore, ci e un joc antrenant, care te face sa ramai cu ochii lipiti de ecran pe tot parcursul actiunii, sa te intrebi ce urmeaza si sa-ti gandesti actiunile in asa fel incat sa termin cu bine misiunile.

Assassin’s Creed 2 e continuarea faimosului Assassin’s Creed, dezvoltat de cei de la Ubisoft si de data asta actiunea e setata in secolul 15, in Italia renascentista, in timpul domniei familiei Medici si al interesului casei Borgia asupra Italiei renascentiste.

De aceasta data nu-l mai avem pe Altair, care se lupta cu templierii din era Cruciadelor ci il avem pe Ezio Auditore (un personaj fictional) in Florenta anilor 1470, care in lupta sa cu Templierii, incearca sa descopere misterele lasate in urma de Altair si sa se razbune pe ucigasii familiei sale.

Bine, majoritatea personajelor prezentate sunt persoane importante din istoria omenirii (Rodrigo Borgia, Leonardo Da Vinci, familia Medici, si alte personaje din istoria renascentismului) plus alte cateva referinte la evenimente si persoane din istoria moderna sau din cea antica ( asasinarea lui Hitler, prima aselenizare pe luna si multe alte).

Trecand la partea de gameplay, ai o multime de posibilitati in ati domina adversari de la banala sabie pana la celebrele hidden blades (acum ai 2), dar poti sa-ti termini adversari si prin manevre de revarsal bine gandite si ceva ce nu credeam ca poate exista in secolul 15 (un pistol). Macar partea a 2-a a jocului nu e asa plina de bug-uri si neoptimizata ca AC 1, si te poti bucura de tot mediul inconjurator pentru a avea parte de multe avantaje. Dar ramane sa-l jucati pentru a le descoperi:)

In materie de grafica si sunet chiar nu prea am ce sa le reprosez oamenilor de la Ubi (chit ca folosesc ei DRM-ul ala tampit care te impiedica sa-l joci daca nu ai conexiune permanenta la net) dar s-au descurcat excelent pentru un joc scos in 2010.

Oricum, jocul are cateva misiuni memorabile si merita sa treci prin toate orasele pentru a le juca. Zborul cu aeroplanul lui Da Vinci, salturile de pe cladirile din Venetia, escaladarea Bazilicii San Pietro din Roma, pana si misiunea finala e geniala. Deja dupa ce il termini si il dezinstalezi ramai cu senzatia ca iti lipsesc air assasinationurile, counter killurile si in plus am ramas pe strada in intuneric cu senzatia ca am doua hidden blades atasate de maini si ca sunt aproape sa asasinez pe cineva. Chiar foarte fain.

[youtube a12e3iKzqlw]

Si am ramas si cu ceva idei pentru roman. Sper ca editorului meu sa-i placa.

Sursa foto: ign.com /google.

12 years ago

6 Comments

  1. Nu ştiu dacă replica e şi în AC2 (pentru că placa mea video integrată moare cu graţie încercând să randeze totul la o viteză de peste 5 fps), dar “PRAISED BE SALAHADIN!”, replica mea preferată din AC1 🙂

  2. @Iulian: din pacate nu e 🙂 Sunt 2 replici care imi plac din AC 2: “Requiescat in pace” (RIP) cu care isi incheie asasinatele si “Nothing is true, Everything is permitted”.

  3. slaba toata seria assassin creed misiuni extrem de slabe si control oribil un joc de nota 5 un prince of percia cu catarari iar misiunile sunt luate din jocul saboteur numai ca sunt luate din saboteur submisiunile cu asinarile deci va puteti da seama cat de slab poate sa fie aceasta serie care apare pe banda rulanta un joc nelucrat facut de mantuiala

    1. Iti dai seama ca n-ai nici o coerenta in ceea ce ai zis si ca jocul Saboteur a fost scos cu mult dupa Assassins Creed 2, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *