Pe aripile ceaiului

Atunci cand merg undeva si nu am habar ce sa beau, in functie de dorinta, chef sau disponibilitate aleg sa beau ceai sau ciocolata calda. Poate ca aleg aceste 2 bauturi in loc sa beau un suc acidulat sau o bere, dar fac o alegere sanatoasa.

Prima mea experienta la ceai a fost una destul de placuta din punct de vedere senzorial, si din cand in cand incerc sa merg in locul acela magnific sa beau o ceasca de ceai sau un pahar de ceai rece (depinde de anotimp).

Fiind vara, nu prea simteam ca pot bea un ceai fierbinte asa ca am ales unul rece, o varianta de ceai de portocala si scortisoara si l-am savurat la maxim. De ce?

Pentru ca ma aflam intr-un cadru relaxant, unde miroseam in jurul meu numai ceai si imi imaginam ca stau la umbra unui copac intr-o zi insorita de vara. Spre deosebire de ceaiurile ieftine pe care le beam in copilarie, ceaiul de portocale cu scortisoara e o adevarata senzatie de experiente senzoriale si gustative placute.

Mergand putin mai departe ceaiul poate semana cu o femeie frumoasa, fina asemenea coajei de portocala cu o anumita doza de sarcasm data de gustul fin al scortisoarei, ceai care il dezvelesti de secrete cu fiecare infuzie bauta.

Dar fie ca e ceai fie ciocolata calda totul trebuie sa se termine si cu o portie de biscuiti deliciosi pentru ca tot ritualul sa fie complet.

A doua ediţie a Festivalului Ceaiului şi Cafelei – Tea&Coffee Festival are loc în Capitală, între 6 şi 12 septembrie, şi cuprinde o serie de manifestări stradale, spectacole în ceainării şi cafenele bucureştene precum şi o expoziţie de ceai, cafea şi accesorii, care se va desfăşura la Palatul Şuţu (Muzeul Municipiului Bucureşti). Printre manifestările care vor avea loc în cadrul Festivalului se numără: concerte, ceremonii de servire a ceaiului practicate în Anglia, Italia, America de Sud şi Japonia, prezentare de chimonouri, demonstraţii de machiaj japonez al unui teishu (gazda cu rol de maestru al ceremoniei ceaiului). Mai multe informatii despre programul complet al festivalului gasiti accesand: www.tea-coffee.ro sau pagina de Facebook.

12 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *