World draught masters

Stiati ca nu e simplu sa turnati bere intr-un pahar? Ei bine si eu credeam ca sunt cel mult 4 etape:

1. Iei o sticla cu bere si un pahar

2. Tii paharul inclinat (cam la vreo 60 de grade) si torni bere pana cand face putina spuma si e aproape plin.

3. Masori daca spuma are cel putin 2 degete (daca nu te reintorci la pasul 1).

4. Bei berea.

Dar nu. Turnatul berii in pahar e un adevarat ritual in 9 pasi, probabil dupa niste reguli vechi de cand lumea. Am aflat si eu asta in urma invitatii primite la World Draught Masters, chiar daca nu sunt cel mai mare bautor de bere.

Macar am invatat cum se toarna corect berea si am discutat asupra ritualului cu oamenii din online invitati la Daimon. Secretul e sa fii cat de cat priceput in jocul asta si sa fii rapid. Dar mai bine va explic cei 9 pasi.

1. Purificarea: Folosesti un pahar de Stella Artois, curat ca lacrima.

2. Sacrificiu: Deschizi cepul si lasi sa curga cateva picaturi de bere.

3. Alchimia: Introduci paharul sub cep, fara sa atingi paharul de teava cepului la un unghi de 45 de grade.

4. Coroana: Cobori paharul foarte incet ca sa lasi spuma sa se formeze.

5. Mutarea: Inchizi rapid cepul si muti paharul in cealalta parte pentru a nu lasa picaturile de bere sa cada in spuma care s-a format.

6. Taierea: Cu un cutit fin se indeparteaza spuma care e gata sa dea pe dinafara.

7. Judecata: Vrei sa vezi daca stratul de spuma e cel dorit? Il masori cu doua degete.

8. Ofranda: Paharul e servit clientului pe un biscuite si trebuie intors intotdeauna cu logo-ul spre client.

9. Spalarea: Paharul trebuie neaparat spalat intr-o cuva cu apa rece.

Cam multi pasi de urmat dar pentru o bere cu traditie se merita sa-i inveti. Mai ales cand ai in fata barmani ce concureaza pentru un loc la marea finala World Draught Masters de la Londra.

Poze si video-uri gasiti la Sorin | Piticu | NWRadu .

Multumesc Cristi pentru invitatie.

9 years ago

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *