British Invasion

Invazia Britanica!? Nu, nu este vreun razboi in desfasurare. In trecut, invazia britanica a fost cel mai tare eveniment din anii ’60, exceptand popasul omului pe luna. De ce?

Anii 1960 au insemnat ascensiunea celei mai tari formatii pop-rock, The Beatles, totul culminand cu exodul formatiilor britanice peste ocean.

In zilele noastre, invazia britanica este doar o echipa de pro wrestling sau divertisment sportiv cum zic americanii. Dar lucrurile astea nu mai conteaza acum.

Invazia Britanica este de fapt o campanie de la Go Travel. Ce presupune ea?  Tot ce trebuie sa faci e sa-ti cumperi un bilet de avion catre oricare din destinatiile din oferta Go Travel si poti castiga o excursie la New York, un weekend la Londra sau bilete de avion catre: Istanbul, Roma, Venetia sau oricare alta destinatie din concurs.

Tu pe cine ai vrea sa invadezi? Eu unul as vrea sa fug catre Londra, New York sau Nisa pentru ca sunt 3 dintre orasele mele preferate din lumea.

Poate va intrebati de ce prefer aceste 3 orase. Totul e destul de simplu iar raspunsul e ca nu le prefer pentru ca sunt unele dintre cele mai civilizate orase de pe Terra. Chiar nu este acesta raspunsul.

Prefer Nisa, pentru ca imi aduce aminte de agitatia dintr-o statiune “maritima” daca ii pot zice asa, e relativ apropiata de Alpii Maritimi si pentru ca imprejurimile orasului sunt superbe. Apoi vine Londra, care evident ca e un must have pe lista mea pentru: London Eye, Chelsea, stadionul Wembley, privelistea incantatoare de pe malul Tamisei si numeroasele filme care infatiseaza Londra intr-o postura pozitiva sau intr-una negativa.  Ultimul de pe lista se pare ca e New York-ul. Ei bine, cand rostesc New York, ma gandesc la ceva mare, de la parcuri care se intind pe zeci de mii de metri patrati, pana la  zgarie nori de o inaltime impozanta.

New York-ul le are pe toate. Zile linistite, viata de noapte, bulevarde de  mult mai multe ori mai lungi decat cele din Bucuresti, o multitudine de culturi inghesuite  in cateva cartier care au facut istorie in trecut: Bronx, Brooklyn, Manhattan, dar si o parte linistita impanzita de case luxoase si de plaje bine ingrijote in Coney Island si Queens.

Ce au toate 3 orasele in comun?

Mai mult decat toate limba engleza. Apoi urmeaza celebrul bulevard Promenade des Anglais (denumit asa datorita sutelor de scriitori/dramaturgi englezi care veneau sa-si gaseasca odihna si pacea interioara la Nisa), lasand pentru final entuziasmul Statuii Libertatii. BTW, stiati ca prima denumire a New York-ului a fost New Amsterdam?

Daca nu stiati, probabil o sa aveti ocazia sa invatati lucruri noi, odata cu invazia britanica iar daca participati la concurs sigur o sa aveti ocazia sa vizitati ceva. Sau macar sa castigati un weekend la munte, sprijinind campania.

10 years ago

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *