Experimentul 4 dreptunghiuri si GoWally

Cum in ultima luna n-am prea avut internet acasa, m-am hotarat sa-mi folosesc cativa dolari sa  pot avea internet pe mobil si toate optiunile aferente. Cum inca mai aveam batranul meu Nokia 6234, navigatul era o povara si cum porneam netul cum imi seca bateria.

Oricum aveam pe wishlist un telefon nou, dar am zis ca mai astept pana intr-o zi cand Nokia m-a lasat in plina strada, in mijlocul unei conversatii neterminate. Si am hotarat sa-mi iau HTC. Cum inca mai aveam vreo 2 saptamani din optiunea respectiva am zis sa o pun la incercare si mi-am instalat cateva aplicatii (doar am telefon cu Android).

2 dintre ele au fost Foursquare si Gowalla, pe care incercam sa ma loghez si cu Nokia dar nu aveam asa succes. Pentru cei care nu stiu aceste sunt doua servicii de geo-localizare (location based services). O luna de zile am dat check-in pe oriunde am fost si am vrut sa vad cum ma impac cu ele.

Foursquare:

– l-am folosit in principal pentru a tine evidenta locurilor pe unde am mers. Asa am ajuns sa dau check-in la 48 de locatii, mayor in 8 locatii si am 11 badge-uri primite dintr-un numar pe care nu-l pot reproduce pentru ca oficial nu-l stiu.

– de cate ori am dat check-in, nu mi-am innebunit prietenii de pe facebook si twitter cu asta, niciodata. M-a prins, dar nici atat de mult incat sa dau de stire la toata lumea unde sunt. What happens on 4square sta acolo.

Gowalla

– aici nu am prea abuzat de check-inuri, si e un location based service target mai mult pe tine ca user decat group sharing (cum e foursquare). Ai parte de stamps in loc de check-ins, pins in loc de badge-uri, trips si un passport.

– site-ul are un design chiar fain, la fel de curat ca si cel de la foursquare dar imi pare mai complet in termeni de usability, fiindca poti adauga si locuri favorite (highlights) cu o mica descriere despre ele (unde ai mancat cel mai bun x, unde te distrezi cel mai bine).

– per total l-am folosit mai putin decat Foursquare: 12 stamps, 6 pins si 1 item. Dar poate ca in viitor o sa-l folosesc mai mult.

Si ambele servicii au o aplicatie speciala pentru Android ( Foursquare si Gowalla – desi inca nu au o aplicatie foarte stabila).

Pana acum mi-a reusit experimentul, dar a fost doar un experiment. Pana la real deal si folositul intens al acestor retele, mai e mult de mers. Poate pentru asta am si pastrat aplicatiile instalate. Si una rece de vineri 10 decembrie: Brightkite, un alt serviciu de geotagging a anuntat ca de la 17 decembrie va renunta la check-inuri si se vor concentra pe group texting. (mai multe detalii gasiti aici.)

11 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *