In spatele unui om genial se afla un hater

Totul incepe cu un proiect, o incercare de a iesi din “your confort zone”, un tweet dat sau o postare pe blog. Caramida cu caramida incepi sa-ti creezi un digital footprint, propriul tau brand personal, un viitor in industrie si apoi din neant se gandeste un AFC (Average frustrated chump) sa-si faca simtita prezenta doar asa de dragul de a fi acolo.

Da, sunt subspecia numita hater, din familia frecator de menta. E de ajuns sa ai mult timp liber, multa frustrare si motivatia “daca nu am reusit nimic in viata, hai sa-mi bat joc de vietiile altora si de munca”. Asa se nasc AFCisti 1 si 2 si multe alte specimene care se cred comedianti.

Sa va spun ceva? Daca va apucati sa faceti glume cu si despre oameni din online, apucati-va sa le faceti intr-un cerc restrans, nu stati cuibariti intr-un colt la petreceri si cu telefonul in mana, sa scrieti pe twitter urmatorea ofensa. Oricum tot niste personaje frustrate ramaneti, gata sa dati cu noroi in cel din fata voastra, pentru ca vi se pare cool.

Ei bine, nu e cool. Glumele de genul asta se fac doar de la un onliner la altul, cu un anumit iz de sarcasm pentru ca oricat s-ar uri multi onlineri, cand se strange lumea intr-un anumit mediu numai conteaza ce gluma a facut x pe seama lui y, oricum y o sa rada.

Dar, da. Un om genial are si hateri. Si multi. Sincer care ar mai fi scopul unui om de succes sau al unui proiect daca nu s-ar gasi anonimi care sa-i puna bete in roate? Uneori voi sunteti motivatia care ne face sa mergem mai departe si sa lasam deoparte toate rautatile.

Ideal ar fi ca toti cei atacati de voi sa invete sa va raspunda la comentariile “gratuite” cu aceeasi moneda intr-un mod care sa va taie rasuflarea, dar majoritatea aleg sa nu se coboare la nivelul vostru si sa lase timpul sa treaca. In mare parte pentru ca nu meritati si cu timpul nu o sa-si mai aminteasca nimeni de voi.

Spune-i unui cretin ceva inteligent si se va gandi 24/7 la ceea ce inseamna.

[youtube dKSJN3WWR3E]

11 years ago

1 Comment

  1. Neah n-ai inteles… Nu sunt hateri, majoritatea sunt trolli. De ce? Pentru ca pot si se distreaza atunci cand vad pe cineva ofensat de remarca lor.
    Best practice: Ignore and keep moving. Don’t feed the trolls 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *