Duster Banned Ad

Prima data cand am vazut asta am crezut ca e doar o gluma. Pana ce am deschis video-ul de aici. Apoi l-am vazut, nu m-am mirat de limbaj si am incercat sa caut cine sa ocupat de producerea lui. Se pare ca avem o imagine asa buna in Europa incat copywriterii de la Artcore au creat un spot care a ajuns sa fie interzis pe TV.

Apoi, vine potopul. Nu stiu de ce, dar realitatea imi arata ca pur si simplu imaginea din video e adevarata. Asta e daca, tot mai multe personaje pleaca peste mari si tari si fac Romaniei un deserviciu. Doar ca imi dovedesc ca inca suntem departe ca mentalitate de vestul Europei.

Cat  despre creatia video-ului? Parerea mea e ca cei care au lucrat la scenariu s-au complicat foarte mult. Dintr-o reclama care poate ajuta vanzarile Duster in Europa, a ajuns sa fie o reclama interzisa. Sau poate au vrut sa faca o reclama de festival si au esuat.

Nu neg ca olandezii nu ar fi facut un video bun (probabil daca ar fi cenzurat putin mai mult limbajul ar fi iesit o reclama de vanzari), dar in loc sa pastreze regula de aur a publicitatii: “Pastreaza lucrurile simple.” au vrut sa faca o reclama desteapta si nu le-a iesit.

Cine nu e de acord sa ridice doua degete si un comentariu.

Am ajuns, ca din link in link sa citesc anumite pareri. Copyranter isi da cu parerea aici. Si sa vad si o traducere aproximativa de la Mircea Mester.

[youtube pDTCHQ27sLQ]

Si originalul:

[youtube kEt0fV4Foeg]

10 years ago

1 Comment

  1. Bomba bombelor =))

    ce tare ii clipu :)) asta ar fi cea mai penala reclama din istoria reclamelor shi fac pariu ca deshi nui asha de “comformista” ar aduce nishte vanzari dear ajunge in top 5 cele mai vandute mashini din lume :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *