Despre bloggeri si masini

Iar scriu despre masini. 🙂 Oare ce-as putea avea eu in comun cu subiectul asta asa delicat? In ciuda faptului ca inca nu am carnet masinile intotdeauna mi-au placut. Say what?

Faptul ca nu am carnet de sofer nu ma face mai putin cunoscator decat cei din jurul meu. Intotdeauna am considerat in Dragasani, cel mai simplu mod de a ajunge din punctul A in punctul este cu bicicleta sau pe jos, iar in Bucuresti prefer metroul decat sa fiu prins in aglomeratia urbana de la suprafata. Poate nu-mi pot da cu parerea la fel ca altii, dar stiu si eu cateva despre masini.

Iar Mircea Mester a avut ideea sa stranga bloggeri pasionati de masini la un loc.  Astfel in paralel cu Autovot (concursul anual de pe Automarket in care publicul isi alege masinile preferate) se desfasoara Premiul Bloggerilor din Romania.

Acum ca am intrat in morisca asta, teoritic, dupa niste criterii trebuie sa votez cateva masini. Mai bine zis primele 3 masini din concursul Autovot 2011 care ma atrag in functie de design si calitate/pret. Ideal ar fi sa aleg mai mult de 3, pentru ca sunt cateva masini care imi fac cu ochiul, dar trebuie sa ma limitez:

1. Design futurist dar simplu, un pret acceptabil pentru o masina japoneza care pentru mine inseamna intai siguranta si mai apoi viteza, cu o posibilate de a nu ramane prea mult blocat in trafic, pe primul loc nominalizez – Honda CRZ.

2. Calitate nemteasca si un nume pe masura. Pret acceptabil pentru o masina de genul ei si un design clasic, locul 2 merge la Volkswagen Jetta.

3. Pentru locul 3 trebuia sa ma decid intre o masina ieftina si una cam scump, dar cred ca nimic nu striga mai bine decat un Mini Coutryman strecurandu-se prin traficul bucurestean. Si da e destul de scumpa (poate o fita pentru unii), dar imi place designul si daca e la fel de fiabila pe cat e de scumpa in mod sigur isi merita banii.

Toate acestea sunt nominalizarile mele, dar si ce-i care nu detin un blog isi pot vota modelele preferate cu ajutorul aplicatiei de facebook Autovot 2011 si ai sansa sa pui mana si pe cateva premii frumoase.

Acum ca mi-am votat modelele preferate, mai se incumeta cineva dintre bloggeri sa-si nominalizeze masinile preferate?

Later edit: Mircea m-a tras de urechi pentru ca nu am intocmit un top 1,2,3 asa ca a trebuit sa ma conformez si sa fac topul (“era pacat”).

Design: 1. Honda CR-Z 2. Mini Countryman 3. Citroen DS3

Calitate/Pret: 1. Volkswagen Jetta 2. Alfa Romeo Giulietta 3. Nissan Juke

11 years ago

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *