Oscar sau Razzie?

Cele mai bune filme de pe mapamond sau cele mai proaste? Eu prefer prima ceremonie. A castiga un Razzie e echivalentul locului 2 intr-o competitie sau mai rau. Ceva de genul, “uite-l si pe ala. fraierul care n-a castigat”. Razzies se dau clar pentru cele mai proaste filme din anul respectiv, no matter what. Si evident pentru actori, actrite, regizori, scenarii si tot ce tine de industria filmului.

Pe cand un Oscar are un feeling aparte. Sa-mi zica mie unul ca e mandru ca a castigat un Razzie ca imediat i-as da replica: “say what?”. Oscarul e un fel de Campionat Mondial al filmelor, o ocazie unica de a reuni cele mai bune pelicule dintr-un an, actorii si actritele ravnite de la Hollywood si apoi sa o dai in bara la petrecerea de dupa :).

Lasand gluma la o parte, o sa-mi dau cu parerea asupra filmelor care dupa parerea mea ar avea sansa sa castige statueta aia poleita cu aur. Asta in urma nominalizarilor de saptamana trecuta (si daca e si Floryan de acord).

La cel mai bun film oscilez intre Black Swan, The Social Network si Inception desi The Kids are all right poate sa faca figura si sa ia Oscarul cum l-a luat si The Hurt Locker (jalnic film) anul trecut.

Cel mai bun actor: Hai sa zic Jesse Eisenberg (The Social Network) o sa castige, dar supriza poate sa vina de la Javier Bardem (il stiti, tipul ala din Vicky, Cristina si inca ceva).

Cea mai buna actrita: Natalie Portman sau Annette Bening.

Cel mai bun actor in rol secundar: Bruce Wayne (adica Christian Bale) in The Fighter.

Cea mai buna actrita in rol secundar: Melissa Leo (The Fighter).

Cel mai bun regizor: David Fincher (The Social Network). Fara dubii. Dupa ce ravagii au facut la Globuri, m-as mira daca n-ar lua nimic.

Cel mai bun scenariu (original): The Fighter.

Cel mai bun scenariu (adaptat): Ati ghicit! The Social Network.

Cel mai bun film strain: Biutiful (doar ca joaca Bardem in el).

Cel mai bun documentar: Habar nu am.

Cel mai bun film de animatie: How to train your dragon.

Cele mai bune efecte speciale: Pff, aici sunt mai multe. As tinde catre Inception sau Iron Man 2, desi nici Harry Potter cel nou si nici Alice in Wonderland nu duc lipsa.

Cel mai bun soundtrack: Ok, Hans Zimmer pentru Inception. Deja Reznor si Ross au castigat la Globuri cu The Social Network care e un soundtrack okish, dar nu genial.

Cel mai bun cantec:  Parerea mea ca “I see the light” din Tangled o sa castige.

Ceremonia o sa fie pe 27 februarie si din cate am auzit TVR o sa transmita totul nedublat. Slava domnului. Si Razzie-uri sunt cu o zi inainte, daca va intereseaza a vedeti ce filme proaste au iesit in anul care a trecut.

10 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *