Efectul Twitter

Faptul ca imi place social media nu este o noutate. Cum nu este o noutate ca am o pasiune pentru twitter. Cum de imi place? Raspunsul indicat din tribune ar fi nu stiu.

Oficial imi place Twitterul pentru ca e compact si-mi ofera informatia de care am nevoie intr-un mod suficient de simplu incat sa pot alege lucrurile interesante si sa ignor “worthless babble”. Probabil ca ar urma o analiza despre cum folosesc eu twitter-ul, dar nu cred ca am cunostintele necesare pentru a scrie despre social media zi de zi. Nu momentan.

Efectul twitter-ului este acela ca ma scoate cateodata din zona mea de confort si ma pune in anumite situatii care probabil nu le-as intalni in mediul in care traiesc, foarte des. Dar totusi cum imi impart informatia astfel incat sa-mi pastrez workflow-ul intact, dar sa ma pot ajuta si de el ca parte de branding personal.

Initial am inceput ca tot omul cu twitter.com. Apoi din dorinta de a numai depinde de intratul pe o pagina si deschiderea unui nou tab, am ales sa folosesc echofon. Un plugin creat special pentru Mozilla care iti trimitea updateuri de fiecare data cand cineva scria pe twitter (asta pe vremea cand inca mai foloseam la netul Ase-ului twitterul).

Dar, fiindca nu eram deloc multumit de echofon intr-o zi am descoperit TweetDeck-ul. Si pentru mine este inca masinaria perfecta pentru twitter. De fapt e singurul client de twitter pe care nu l-am mai dat jos de la prima instalare pentru ca si-a facut treaba excelent. Si nu m-am putut plange de el, cum au facut altii.

Pentru cei care inca nu sunt familiarizati cu conceptul, TweetDeck e o aplicatie dezvolta pe o platforma Adobe Air, care iti extrage informatia necesara din api-ul twitter. Partea magica la el e ca poti sa vizualizezi, ultimele 100-200 de twitturi dupa ce te-ai logat fara sa fie necesar un F5 in prealabil.

Partea buna e ca iti poti organiza informatia in asa fel incat sa reduci noise-ul la minim. Sa-ti filtrezi informatia cand si cum vrei, sa-ti organizezi followeri in grupuri si coloane, sa vezi cine e cel mai recent urmaritor al tau sau ce topic e in trend in acel moment.

Acum depinde cat de mult te ajuta toate astea mai ales ca multi twitteristi nu sunt power useri si probabil le-ar fi mai usor sa acceseze un plugin din browser sau pagina oficiala. Eu in schimb, am Tweetdeck-ul peste tot: pe laptop, pe mobil si chiar in Google Chrome ca extensia. Plus ca ma pot bucura de sincronizare intre twitter si alte retele sociale prin TweetDeck: Facebook, MySpace, FourSquare si chiar aproape defunctul Google Buzz.

Dar la modul cum folosesc eu twitterul, Tweetdeckul e a smart choice to have si il recomand oricui vrea sa foloseasca un client de twitter decat site-ul oficial.

11 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *