Cum ati marketa somnul

In ultimele 2 weekenduri am vrut sa fac o multime de lucruri insa nu am reusit sa duc la bun sfarsit nici 75% din ceea ce voiam sa fac. In mare parte fiindca m-a prins o durere de cap groaznica si o raceala la fel de “geniala” incat mai mult am zacut in pat decat sa fac ceva util. Si am reusit sa dorm mult si sa ma uit la filme si seriale.

Si, avand in vedere ca am cam pierdut timpul, m-am pricopsit si cu una dintre cele mai tampite idei pe care le-am avut pana acum. M-am gandit cum ar fi daca cineva s-ar apuca sa marketeze somnul.

Serios, cred ca s-ar scoate bani buni daca cineva ar face asta. Intrebarea se pune asta: Cum naiba facem asta? Adica cum facem sa monetizam totul fara sa fie totul considerat turism. Aici ma refer strict la somnul in propria ta casa.

Ce strategii de marketing am putea folosi? Care ar fi cele mai importante lucruri de luat in calcul pentru a ne putea folosi de cei 4P din marketing? Si in final ce naiba am vinde? Ca in mod sigur nu avem cum sa vindem somnul. Practic ar fi la fel de imposibil ca vinderea aerului.

Eu unul mi-as indrepta foarte mult atentia spre advertising si social media. M-as asigura ca am alaturi un copywriter caruia ii place mult sa doarma (pentru ca el ar fi cel mai indicat sa-mi fac textele pentru ad-uri). Apoi mi-as indrepta atentia asupra TV-ului. Un spot nu strica niciodata (mai ales ca inca se mai uita lumea la TV). Dupa care un site ar fi varianta cea mai optima pentru a-mi promova produsul in digital, cateva outdoor-uri mari amplasate in locuri strategice din oras si probabil o pagina de fani pe facebook (fara concursuri cu like-uri, fara milogeala de like-uri).

Pur si simplu o pagina cu povesti despre somn. Poate ceva similar cu pagina asta. Si sincer, nu as zice nu la sponsored stories. S-ar putea ca la un moment dat in timpul campaniei sa-mi aduca cateva beneficii in plus. Fara cont de twitter (asta si pentru faptul ca informatia s-ar pierde repede), fara publicitate prin geolocalizare si fara prea mult spam.

Cam prea ciudata ideea asta nu? Multi ar zice ca sunt nebun, dar in fond e doar o idee, nu? Si daca v-am facut curiosi voi cum ati face lucrul asta? Sunt curios sa vad.

11 years ago

2 Comments

  1. As face o prima ancheta de opinie : ce va amintiti si ce v-a placut mai mult ? Apoi as trimite cate un twwet catre toate personajele visate sa le pun la curent ca o campagnie de sensibilizare este in curs . Impact garantat , cine ar mai putea viza astfel lumea celor de dincolo ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *