Biutiful sau nu

Marti seara am mers sa vad Biutiful. Desigur de siguranta si ospitalitate s-au ocupat fetele de la Revista Tabu, in incinta cinematografului Elvira Popescu. Am dat curs invitatiei lor pentru ca a trecut ceva timp de cand n-am mai vazut un film la cinema si eram putin curios ce are asa de special pelicula asta facuta de spanioli, special ca sa poata rupe la Oscar.

Atmosfera a fost una placuta si relaxata, plina de oamenii care venisera sa vada un film strain, cu Bardem. Sau pentru unele fete sa-l vada pe Bardem. Evident, ca unele domnisoare s-au intrebat ce naiba cautam noi, barbatii la un film ca asta. Da curioase mai sunteti voi.

Cert e ca am vazut un film dramatic, plin de clisee uneori si pe alocuri ciudat. Mai, mai ca era sa adorm in scaunul din margine. E povestea unui spaniol, jumatate vanzator de sclavi jumatate clarvazator care se zbate intre problemele din randul familiei si cele de sanatate.

Chiar nu stiu dar mie filmul mi s-a parut cutremurator si uneori de neinteles. Prea multe intrigi se desfasurau in acelasi plan narativ, prea multe drame adunate intr-un singur punct. Prea complicat. Un amalgam de film despre munca la negru, imigranti, chinezi gay, lupta impotriva bolii si alte lucruri menite sa creeze universul omului trecut de 40 de ani.

Din pacate a trebuit sa fug mai repede de la film si nu am reusit sa-i prind finalul dar sper ca la o a doua vizionare sa inteleg ce se intampla. Spoiler alert!!! Daca vreti sa-l vedeti acasa inarmati-va cu o doza buna de dulciuri sau vin ca altfel nu o sa reusiti sa-i supravietuiti.

11 years ago

1 Comment

  1. Asta a fost cel mai usurel film de la Inarritu.Daca ai fi trecut prin Amores Peros, 21 Grams si Babel, Biutiful ti s-ar fi parut a walk in the park din pricina intrigii.
    Anyways, da-i a doua sansa, filmul chiar este bun si marcheaza despartirea regizorului de stilul caracteristic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *