Floarea desertului

E trist cum intr-o lume moderna si nonconformista, in care se presupune ca exista egalitate intre sexe se intampla atatea abuzuri si femeile au parte de multa violenta gratuita. Sau cel putin cam asta reiesea din filmul “Floarea Desertului” pe care l-am vazut aseara la Elvira Popescu.

Bine, nu am o vasta experienta ca sa-mi pot da cu parerea la modul dur despre subiectul filmului dar totusi nu as concepe aceste practici socante in Romania. Bine, ajungand putin mai tarziu la cinema am ratat inceputul filmului dar ce-am vazut m-a facut putin sa ma gandesc la anumite practici in lumea asta pe care noi o numim moderna.

Pur si simplu nu pot intelege cum in Africa inca se recurge la ritualuri ciudate si la practici care pentru un om normal ar insemna nici mai mult nici mai putin decat soc si imagini de filme horror. Chiar nu inteleg de ce e nevoie ca un copil sa fie mutilat pentru a fi considerat pur.

Nu sunt omul care sa creada in traditii de acum 1000 de ani si circumzia mi se pare un fenomen bizar. Un fenomen care desi a fost interzis, tot mai exista colturi uitate de lume in care acest ritual se petrece. De ce se face asta nici macar eu nu pot sa-mi explic, dar avand in vedere ca sunt multe zone in lume unde apa si electricitate sunt la fel de rare ca Bugatti-urile in Romania e de la sine inteles ca aceste lucruri vor continua sa se intample.

Oricum filmul nu vi-l povestesc. Va spun doar ca e dramatic si ca ar fi bine sa mergeti la cinema sa-l vedeti. Si trebuie sa le multumesc fetelor de la revista Tabu pentru invitatie.

11 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *