Smartphone

De câteva luni bune sunt mândrul posesor al unui smartphone. Da, știu că acum este la modă ca toți să avem un smartphone dar pentru mine a fost puțin diferit. Diferit în sensul că aveam nevoie de unul. Și am găsit exact ce voiam într-un timp relativ scurt. Așa că din noiembrie anul trecut îmi simplific existența cu un HTC Wildfire.

Da. Am dezertat din tabăra Nokia, asta pentru că bătrânul meu 6234 ajunsese în moarte clinică. Am ajuns la HTC pentru că nu sunt fan boy Apple (so no iPhone for me), iar multe din smartphone-urile cu Android nu mă încantau sau nu erau în bugetul meu.

Bun. La ce mă ajută? Pe lângă avantajele obișnuite mi-am luat Wildfire-ul pentru utilitatea aplicaților pe care le-am găsit în Android cât și cele cu care a venit default telefonul. Bateria e destul de ok, mă ține cam 3-4 zile dacă nu vorbesc foarte mult și vreo 2 zile cu vorbit plus ținut WiFi-ul deschis.

3G? Net pe mobil? Până acum am folosit doar 2 săptămâni. Țin foarte mult la autonomia bateriei și nu am o opțiune de internet, chiar dacă uneori mi-ar prinde bine. Totuși nu vreau să-l forțez degeaba în anumite zone în care semnalul pătrunde greu. În schimb mi-am optimizat anumite optiuni din functiunile telefonului pe considerente de conservare a bateriei. Dar pentru mai multe detalii tehnice, sfaturi și tutoriale pentru o experiență cât mai plăcută cu device-ul vostru cu Android, vă recomand Android Appstorm.

În materie de aplicații nu sunt persoana care să folosească aplicațiile în exces. Dar folosesc următoarele:

Tweetdeck – Client de twitter, cu integrare de facebook, buzz și foursquare. La fel ca aplicația de desktop nu mi-a făcut prea mari probleme așa că am decis să rămân la ea.

Facebook for Android – face exact aceleași cu pe care le poți face dintr-un browser cu Facebook-ul.

Foursquare – aplicatie de geotagging și localizare. Îți oferă posibilitatea de a marca pe o harta toate locurile mișto prin care treci. Nu aplic integrarea cu Facebook și Twitter.

Barcode Scanner – Scanare de QR codes.

Opera Mini – browser-ul meu favorit pentru navigarea pe internet.

Evernote – o aplicație foarte bună pentru notat idei. Asta ca să le poți ține minte.

SoundHound – Mergi într-un club, restaurant, magazin și auzi o melodie care iți place dar nu o recunoști după nume. Nimic mai simplu. Pornești aplicația și instant afli numele melodiei.

GoSMS Pro – aplicație de management al SMS-urilor. Înlocuiește cu brio aplicația default venită cu HTC Sense.

Go Launcher EX – dacă nu iți place HTC Sense-ul te poți folosi de aplicația asta pentru a schimba complet interfața telefonului. Foarte practică și destul de customizabilă.

Astro File Manager – Eu unul consider că este absolut necesar un manager de fișiere pentru telefon. Altfel nu-mi pot accesa datele de pe card.

În general cam acestea sunt toate aplicațiile pe care le folosesc mai mult din cauze de spațiu în telefon. Dar per total nu am de ce să mă plâng de HTC Wildfire până acum. Merge fără sincope.

Voi? Aveți un telefon pe care rulează Android? Sau aveți în plan să vă cumpărați unul? Iar dacă aveți sugestii de alte aplicații caseta de comentarii de mai jos vă așteaptă.

11 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *