Design de relatii

Dacă vă întrebați cum este posibil să facem chestia asta sunteți pe drumul cel bun. Până azi, nu știam nici eu lucrul acesta. De fapt îi înțelegeam sensul dar eram curios să pricep pe ce fel de principii se bazează designul de relații.

Astăzi, la invitația McCann PR am mers la workshop-ul numit “Atelier de design de relații” de unde am plecat mai mult decât entuziasmat. Explicația din invitație era simplă: “cu ajutorul unui specialist, te vom învăța cum să creezi și să menții relațiile dorite cu cei din jur.”

La început mi-a sunat totuși puțin cam “inșelătoare și manipulativă” afirmația aceasta. Adică, este necesar să mă învețe cineva cum să mențin o relație? Și vă spun că da. Uneori este necesar să aflați anumite chestii. Fie că vreți să mențineți o relație profesională, fie una personală.

De fapt, nu trebuie nimeni să te învețe cum să faci design de relații ci să-ți dea cineva mijloacele și reperele necesare pentru a le dezvolta. În design-ul de relații puterea stă în cuvinte și în modul în care tu le folosești pentru a avea un impact major în relațiile din viața ta.

Trebuie să știi cum să-ți alegi reprezentările interne ale cuvintelor cu care vrei să creezi cel mai mare impact, să ai un mindset potrivit, să înțelegi că un cuvânt are asociată o vibrație și în funcție de aceasta atragem experiențe. Pozitive sau negative.

Acum probabil că urmează partea cea mai frumoasă: Cum creezi relații care să dureze?

Ar părea să fie simplu dar vă spun că nu este.  Pornind de la premisa că orice individ are nevoie să interacționeze cu altul trebuie să aleg un context pentru a dezvolta o relație. Apoi trebuie sa stim ce vrem de la cealaltă persoană (relație personală sau profesională) și să începem să aflăm care ar fi nevoile celuilalt pentru a putea forma o relație.

Totuși lucrurile nu se opresc aici având în vedere că într-o relație există anumite hopuri sau puncte critice pe care trebuie să le cunoști, iar dacă cumva le-ai atins să încerci să le “repari”, să faci să fie bine. Și în final să faci o alegere.

Azi am învățat o parte din aceste lucruri alături de oameni. Spun o parte pentru că unele lucruri le știam dar în mod sigur nu le conștientizam. Am schimbat păreri, am auzit povești și am ascultat în primul rând. Și sincer dacă aveți ocazia să participați la un astfel de workshop ar fi bine să nu ratați ocazia.

Mulțumesc Delia pentru invitație, trainer-ului Ioan Nicuț pentru lucrurile împărtășite și celor de la Microsoft pentru că au făcut acest training “to happen”.

11 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *