Când te sperii de o zgârietură

Ei bine, o rană superficială nu mă sperie niciodată și nu e un motiv de a face atâta caz pentru o julitură, dar ce fac când am o ditamai zgârietura pe mână/picior și evident nu folosesc fond de ten pentru a-mi masca rănile. De povești cu răni superficiale, zgârieturi, julituri sau tăieturi, nu duc nici eu lipsă.

Acum să nu credeți că eram copil nebun, dar ca toți puștii ajungeam mai mereu acasă cu vreun semn de bună purtare. Și astea în mare parte de la nenumăratele jocuri sportive din curtea școlii sau din fața casei. Dar una din aceste povești s-a lăsat cu mai multe semne de buna purtare încât să mă țină în casă un weekend întreg.

Prin liceu obișnuiam să îmi bag nasul des prin carcasa calculatorului și să mă folosesc de harddisk pentru a mă aproviziona cu filme și jocuri de la prieteni. Evident pe atunci nu dispuneam de internet prin fibra optică sau de un clicknet performant așa că ieșeam din oraș cu bicicleta vreo 2-3 kilometri până în suburbii pentru aprovizionare. Până intr-o zi când încercând să-l imit pe ilustrul Armstrong după o coborâre lejeră am căzut la un viraj. Nu dramatizam. Era doar o julitură superficială. HDD-ul era prioritatea numărul 1.

Apoi la vreo 10 minute distanță urcând pe o rampă de 20-30 de metri, roata din spate mi-a fugit. Rezultatul: cotul drept julit, câteva zgârieturi suficient de vizibile pe mâna dreapta, o zgârietură destul de mare pe piciorul drept și alte julituri în palmă cu ceva sânge curs. Nu-i o experientă prea plăcută dar eram îngrijorat mai mult de posibila nefuncționare a HDD-ului decât de posibilele infecții provocate. Dar totul s-a terminat cu bine. Evident cu multă apă, săpun și rivanol. Și multitudinea de plasturi irosiți.

Evident că îngrijirea rănilor ar fi fost mult mai ușoară dacă atunci exista crema Bionect, probabil zgârieturile de pe maini și picior dispăreau rapid.

Acum, înțelegând că sănătatea corpului meu e mai importantă decât un amărât de harddisk, am foarte mare grijă să mă feresc de astfel de evenimente. Dacă s-ar întâmpla, oricum m-aș înfige în prima farmacie deschisă pentru o astfel de cremă.

Și pentru doamnele și domnișoarele care țin la aspectul lor perfect, Bionect a lansat un test mișto pe facebook. Și se lasă cu premii folositoare. Bine pot participa și domnii. Cred că și ei au nevoie de răni superficiale care necesită atenție.

11 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *