Mic.ro și fidelizarea clientului

Nu știu de voi dar eu mi-am făcut un obicei de a-mi face minimul de cumpărături de la mic.ro. E cam singurul hypermarket pe care il găsesc relativ aproape de casă și este deschis până la în jurul orei 23.00. De ce aleg să-mi fac cumpărăturile acolo și nu în altă parte?

Eu stau la 2 pași de intrarea în IOR, la intersecția Brâncuși cu Nicolae Grigorescu iar mic.ro se află la o distanță acceptabilă de mers pe jos. Următoarele hypermarketuri accesibile sunt un Mega Image la Piața Muncii, la vreo 2 km de locul unde stau și Auchan Titan pe care îl găsesc tot la vreo 2 km de mine. În mare parte l-am ales din pricina localizării și a faptului că urăsc să merg cu RATB-ul. Iar pentru un minim de cumpărături de weekend e perfect.

Gândindu-mă la partea de prețuri există posibilitatea ca acestea să nu fie la fel ca cele de la Mega Image, Auchan sau chiar Carrefour, fiind puțin mai mari, dar totuși sunt cu mult mai mici decât cele de la benzinăria de peste stradă sau de la non-stopul de la parter (care de fapt se închide la 9). Teoretic dacă ajung acasă undeva după 10 seara și nu am pâine, apă sau orice alt aliment de care am nevoie găsesc în mod constant. Chiar nu am nici o problemă dacă dau cu 0,5-1 leu mai mult pe o sticlă de Cola știind că voi găsimereu acolo ceea ce îmi trebuie.

De customer service ce aș putea să zic? Au angajați care îți dau bună ziua când intri în magazin, te întreabă dacă ai nevoie de ceva anume, nu trebuie să aștepți foarte mult la casa pentru că se mișcă repede și găsești mereu lucruri de calitate acolo. Și răcoare vara.

Iar mai nou au și promoții, cu care reușesc să-și fidelizeze clienții. Nu zic că o franzelă gratis la un minim de cumpărături ar fi un lucru mare (nu mi-e lene să dau 1 RON pe o pâine) dar totuși să-ți aduci aproape clienții așa mi se pare genial. Cam așa mi-am oprit eu vizitele din Carrefour de ceva vreme și mi-am îndreptat atenția spre mic.ro

Ah, da! Găsesc la ei deseori și Dr. Pepper, pe care în mod normal nu l-aș găsi decât în benzinării și în Mega Image. Probabil la un preț mult mai mare.

9 years ago

5 Comments

  1. @Sorin: da, din păcate asta e meteahna lor dar pentru un minim de care ai nevoie intr-un weekend sunt ok. Plus ca sunt singurul hypermarket în care am găsit Leffe și Corona Extra. Și uneori Red Bull la un preț acceptabil.

    @necenzurat: Da, Cola la prețul acela doar în Carrefour am mai găsit. Dar e ok.

    1. Da, știu că au și alte beri. Nu am un obicei de a bea Corona de fiecare data. E doar o bere pe care am încercat-o și atât.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *