Pentru o seară Centrul Vechi a fost pe Basarabia

Cu mic, cu mare bucureștenii s-au adunat aseară să vadă una dintre cele 2 minuni moderne ale Bucureștiului. Pe scurt, că nu avem toată ziua la dispoziție, toată suflarea dornică de o seară liniștită cu bere, vin sau orice altă licoare scumpă nu a mai petrecut în Centrul Vechi al orașului ci s-au strâns să facă 2 pași pe National Arena, stadionul de 55 de mii de locuri al capitalei.

Mai mult de atât, bulevardul Basarabia a fost asaltat de la un capat la altul de un flux constant de mașini, de parcă România ar fi organizat Cupa Mondială la fotbal și ar fi jucat finala.

Timp de vreo două ore m-am plimbat prin stadion și am tras câteva instantanee, evident pentru impresia artistică. Multă lume era dornică să pună piciorul pentru prima dată pe noul stadion, existând situații când erai nevoit să aștepti să treacă un val de oameni ca să poți merge mai departe. N-au lipsit din peisaj ilustrele poze “io cu stadionul”  dar și amatorii de “mami, mami, mă văd pe ecranul tabelei de marcaj.”

Stadionul arată bine, intrarea dinspre Bulevardul Basarabia este complet luminată, gazonul pare ok pentru moment, nocturna este destul de puternică încât ți-ai putea organiza o seara de film în aer liber pe stadion iar tabela aceea de marcaj mă duce cu gândul la marile arene de pe tărâmurile baschetbalistice de peste ocean unde mulți dintre spectatorii veniți la meci reușesc să-l vizioneze.

În rest, toate bune. De fapt nu. Am recunoscut și aseară, la fel ca în alte situații, mentalitatea de turmă a unora când vine vorba de lucruri gratis. Da se dădeau niște brelocuri și alte materiale gratis, dar asta nu însemna că trebuia cineva să se bată pe ele.

Până la urma, Oprescu probabil le-a închis gura unora cu construcția acestui stadion (majoritatea veniți din banii contribuabililor) și sper că la unul din meciurile Stelei în Europa să pot ajunge pe stadion. Și evident, în măsura posibilităților vreau să văd un joc de fotbal de calitate. Măcar atât.

Poze:

[nggallery id=4]

10 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *