Redescoperă România 4 – Prin Delta româno-amazoniană

Obosit? Nicidecum. Plin de energie? Se pare că da. Zâmbăreț? Da, domnule. Până și eu mă cât de calm și relaxat am fost până acum și încă roadtrip-ul astă nu și-a spus toată povestea.

Astăzi, cu arme și bagaje am poposit într-un loc mirific din țărișoara asta pe care o redescoperim și ne-am început scurta călătorie prin magia Deltei Dunării. Experiență proprie nu se pune deloc aici și nici măcar povestirile oamenilor care au mai fost aici. Trebuie să fii tu acolo pentru a te bucura de peisaj.

Ne-am urnit din Tulcea, undeva prin jurul orei 10 și la fel de sprinteni ca în zilele trecute am trecut Dunărea cu bacul prin comuna Nufăru urmată de o porție zdravănă de offroadeală așa cum le stă bine șoferilor din Redescoperă. Asta până când undeva în jurul prânzului la Vulturu pe canalul Sulina.

Aici ne-am permis o mică relaxare înaintea mesei de prânz și plimbarea pe canalele Dunării. Să vă zic ca e greu să scoți 20 de suflete dintr-o piscină, atunci când pe lângă fun-ul inocent care ar ieși trebuie să înveți să te sincronizezi cu ceilalți. Nu-i așa, Pyuric?

Sau cum prin junglă … adică Delta româno-amazoniană, te bucuri cu oamenii din barcă de apusul perfect din Deltă. Sper că Miruna vă poate confirma asta.

Fiind un amator al Deltei, i-am lăsat pe profesioniști să ne arate căile lungi și nebănuite ale acestei rezervații. Doru era mereu în căutarea unei noi păsări pentru a o putea fotografia, însă azi, Alex și Zdeto l-au depășit la capitolul ăsta. Delta, până la urmă e un loc de explorat zile întregi pentru cei avizi de aventuri în sălbăticie, amatori de pescuit și oameni pasionați de păsări. În nici un caz, nu e pentru cei cu rău de mare (apă în general).

Ca turist e ok să vii pe aici, să vezi canale, grinduri și să tragi câteva instantanee memorabile, dar doar atât. Pentru cei care poposesc pentru prima dată pe aceste meleaguri este o experiență unică de care poate au parte doar o singură dată în viață. Pentru restul e tăcere.

Mâine? Mâine, e o altă poveste de spus.  Pozele mele le găsiți aici, iar alte poze de astăzi găsiți aici.

Cu drag, #dinromania.

Credit foto: Alex Dima.

Toate poveștile le puteți vedea aiciRedescoperă România este un proiect Petrom, împreună cu BCRDaciaRomtelecomParalela 45 şi Muzeul Național al Țăranului Român.

11 years ago

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *