Making of #dinromania

Primul comedy-thriller cu bloggeri a rulat pe ecranele web 2.0-ului românesc săptămâna trecută cu ocazia ediției cu numărul 4 de anul acesta din Redescoperă România. Puteți afla cum a fost această experiență urmărind materialul de mai jos.

Actorii:

În ordinea numerelor de pe Daciile Duster colantate avem șoferii:

Bobby Voicu, șeful deplasării și ghidul nostru în călătoria prin Constanța.

Răzvan Baciu, al doilea șofer din mașina 1 și omul cu fotografiile HDR și filmele slo-motion.

Mugur Pătrașcu, omul de la care ai ce învăța dacă ai nimerit în mașina lui. Ne-a dat clasa tuturor pe ringul de dans, iar CD-ul cu muzica multiculturală din mașină a făcut furori pe toată durata excursiei.

Adi Mihalțianu, omul în a cărei mașină am petrecut cel mai mult timp. A merge cu Captain Slow a fost o adevărată plăcere pentru că am învățat lucruri noi, am ascultat muzică bună și nu m-a deranjat renumele.

Augustin Radu, omul cu înălțatul zmeielor, poveștile pline de reacții și pozele pe Zenitul de 35 mm.

Doru Panaitescu, omul responsabil cu glumele bune și mereu în căutarea cadrului perfect cu păsări.

Acum echipa:

Anca “Doamna Dirigintă” Bundaru. Ne-a bătut la cap în fiecare zi să scriem, să-i dăm poze și să comunicăm pe hashtag. Evident a avut grijă să nu ne lipsească nimic și să nu existe conflicte. Îmi tot zicea să nu mai zâmbesc atât de mult și m-a poreclit Braveheart.

Pyuric, domnișoara conectată permanent la twitter și la cele 3 telefoane din dotare. Fină cunoscătoare a industriei muzicale românești și a hip-hop-ului, ocazie cu care ne-a ținut și un mic training, Muzică 101. Ah. E și fata care ne strica pozele din când în când.

Miruna, “șiblondele știu să danseze”. O fată de nota 10, cu mult bun simț și inteligentă. Și ucigașă de țânțari.

Zdeto, omul responsabil cu fotografiile panoramice și cel care a avut curajul să-și bage echipamentul foto într-un metru jumătate de apă.

Toma “Profu’ de sport” Nicolau. Cel care ne-a scos la înviorare în Deltă la ora 9 dimineața. Responsabil cu glumele la cină, în una din serile petrecute în Constanța și fotomodelul din portretele Prințesei.

Elena “Paperfingered”. Fata care zice că mi-am însușit cel mai bine apelativul “Colega”. Colega, unde-i butonul de Like. 🙂 ?

Găbitz, fata zâmbitoare tot timpul. Oare a văzut doamna dirigintă asta? Să nu-mi zică doar mie că zâmbesc prea mult.

Ioana, adică Prințesa Urbană, prinsă mereu cu aparatul foto în mână gândind următorul pictorial pentru albumul din Redescoperă.

Alex, care printre zecile de poze făcute, își găsește timp să-și editeze creațiile atât de bine încât poveștile din excursie ar putea fi exprimate doar din fotografii.

Andrei, “Prințul”  fotograf și omul care ne-a fost ghid prin Tulcea și ne-a dus la obiectivele din ultima zi.

Ana, fata “cu chestionare” care s-a rebranduit la sugestia lui Augustin Radu. Am aflat că îi plac tare mult dulciurile.

David, mereu cu degetul pe butonul de send din Instagram și un fin dansator pe muzica populară. După cum ne-a arătat în ultima seară din Deltă.

Roxana, care m-a uimit cu stilul foarte tare prin care scrie pe blog. Îmi place că știe cum să-și aștearnă gândurile și îmi dă senzația că poate povesti mai bine decât Augustin Radu.

Și cu voia dumneavoastră, Laurențiu Buică. That’s meeeeee. Fericit că am petrecut o săptămână întreagă alături de niște oameni minunați alături de care am împărțit multe momente fascinante.

Platourile de filmare au fost pe rand: Adamclisi, Capidava, Libida, Enisala, Argamum, Constanța, Grindul Lupilor, Munții Măcinului, Tulcea, cramele Murfatlar, Niculițel, Insula Mare a Brăilei și canalele Deltei Dunării.

[nggallery id=6]

Și în cazul în care nu v-ați convins de ce isprăvi au ieșit la filmări vă las cu o serie foarte tare de scene:

[vimeo 27892702]

[vimeo 27852993]

[vimeo 27919881]

[vimeo 27981953]

Despre locuri și oameni v-am tot vorbit. Acum e timpul să fac și niște recomandări. Dacă mergeți în Deltă, găsiți pe cineva care să aibă o barcă cu o putere mică ca să vă puteți bucura de peisaj. Dacă ajungeți la Vulturu, trageți la Harttas. Au o piscină îmbietoare și niște cartofi la tavă de-ți lasă gura apă. În Constanța vă recomand să mâncați la Beta. Prețurile sunt medii spre mari dar mâncarea e prea bună. Evident că dacă ajungeți și prin Tulcea, la Republica se mănâncă o pizza grozavă, asta pe lângă preparatele din pește. Iar, dacă cumva stați la hotel Delta, priveliștea către Dunăre e superbă. Mai ales noaptea.

Toate bune și frumoase până când se termină. Călătoria prin Dobrogea a fost unul dintre cele mai tari lucruri făcute anul acesta și sunt tare fericit că am participat. Colegii, o să-mi fie dor de voi 🙂

Credit foto: Alex Dima.

Video: Răzvan Baciu.

Toate poveștile le puteți vedea aiciRedescoperă România este un proiect Petrom, împreună cu BCRDaciaRomtelecomParalela 45 şi Muzeul Național al Țăranului Român.

11 years ago

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *