Nefiltrată versus Fresh

Pe la 18 ani am băut prima bere cu lămâie: Beck’s Lemon. De atunci am zis că nu o să fac asta cu altă ocazie. Și nu am mai băut de atunci o bere cu lămâie. De atunci și până acum piața berilor a fost invadată de tot felul de sortimente care mai de care mai savuroase, dulci și bune la gust. Heineken Lemon, Tuborg Tropical, Redd’s, Salitos și Desperados. Bine, ultimele două sunt beri cu aromă de tequila.

Apoi a apărut pe piața românească Bergenbier Fresh. M-am gândit instant că iar mă lovesc de o bere de femei. După cum zicea Ovidiu aici, Bergenbier l-a îmbracat pe bărbat în fustiță. Mergem rapid o lună și jumătate mai târziu și gașca creativă de la iLeo, a creat un spot fain pentru promovarea brandului Bergenbier. Prima dată cu un trailer aici. Apoi astăzi cu varianta finala, aici.

Știu, pare puțin tras de păr să faci un music battle, dar totuși îmi place că pot să-mi aleg tabăra învingătoare și berea pe care vreau să o beau. Adică Micutzu și nefiltrata. În mod clar nu pot alege Bergenbier Fresh și conceptul de housereală combinat cu sentimentul ciudat de nebunie.

Bine, eu nu sunt genul care să rupă cluburile, să bea bere după bere și să danseze pe house până dimineața. De fapt, alegerea optimă ar fi nefiltrata doar pentru că bere pentru bărbați. Știți și voi, problema cu o ecuație cu o singură necunoscută: Tipi+X=Meci, unde X=Bere și meci poate fi înlocuit de orice altă variabilă din combinația Tipi+Bere.

Părerea mea este că spotul e mai mult decât un duel între două extensii ale aceluiași brand și că încearcă să ducă brandul principal la un alt nivel, un nivel în care targetul nu se îndreaptă doar în terenul băutorilor de bere și pasionați de fotbal ci include un target preponderent masculin cu variații feminine pe alocuri. Totuși prietenii știu de ce, fie că e fără alcool, simplă, nefiltrată sau lemon.

Nu știu de ce dar am vaga impresie că războiul acesta între Nefiltrată și Fresh se  vrea a fi un viral la fel ca Injectoarele de anul trecut.

Nu omorâți mesagerul, doar ziceam și eu.

[youtube aPw26Dw7Pi0]

11 years ago

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *