Cafeaua. Un hobby matinal

Eu de obicei sunt o persoană matinală. Spun de obicei pentru că uneori mai scapă o zi, două din acest şir în care dorm puţin mai mult decât trebuie. Dar nu mi-am făcut niciodată din asta un obicei. Pot spune că dimineaţă am o serie de obiceiuri sănătoase şi rar scapă o zi fără să fac lucrurile astea.

Ei bine eu nu beau cafea dimineaţă sau beau cafea foarte rar. Astăzi, la invitaţia Ancăi mi-am băut prima dată cafeaua de dimineaţă. Asta undeva printre străzile pe care îmi place să mă plimb des şi să mă pierd printre ele. La Latte Art, în incinta Hobby Caffe & Shop mi-am început acest obicei matinal alături de nişte oameni pe care-i ştiu mari băutori de cafea. Sincer să fiu nu ştiu cât o să mă ţin de acest obicei având în vedere că motoarele îmi pornesc perfect la ore destul de matinale dar, cum zicea o rudă de-a mea acum ceva timp n-ar strica să mai beau o cafea din când în când (Aşa pentru tensiune).

Cât despre restul? Nu ştiu ce să zic, dar sunt sigur că Oana, ClaudiaAndreea, Mariciu, Bogdan, Lucian, Elena, Edvigia, Matilda şi Cristi îşi vor continua ritualul de dimineaţă. Iar Anca nu cred că se va lasă de el. E frumos să-ţi petreci o dimineaţă de sâmbătă în compania unor oameni faini la o cafea şi un pahar de vorba plus că  reuşeşti să aflii tot felul de lucruri faine, de la barmani cu ceva experienţa în domeniu, care îţi spun exact diferenţa dintre un espresso lung şi unul scurt şi cum mulţi dintre aşa zişii barmani din România prepară incorect un espresso lung (care poate dăuna organismului uman). Nu am reuşit să reţin toate aspectele dar mi-au plăcut combinaţiile pe care Cristi, barmanul care ne-a făcut cafeaua ni le-a arătat. Asta dacă vă interesează puţină mixologie şi latte art, Flying Cocktails organizează  cursuri pentru barmani.

Iar dacă vreţi puţină relaxare intr-o dimineaţă de weekend vă zic să daţi o fugă până la Hobby Caffe Shop. Nu doar pentru cafea ci şi pentru atmosfera liniştită şi colorată din interior. Eventual pentru peisajul fain de pe străduţele din centru.

[nggallery id=10]

11 years ago

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *