Hai să votăm din nou mașini

Dacă vă întrebați de ce scriu și anul acesta despre mașini, răspunsul îl găsiți cel mai probabil în articolul acesta. În perioada următoare se desfășoară Gala Autovot 2012 unde scopul principal este acela de a stabili mașina anului trecut în România.

Pe lângă secțiunea de votare pentru publicul larg, oamenii de la Automarket au creat și secțiunea dedicată bloggerilor, unde aceștia își pot alege mașina favorită. Cam același mecanism simplu și eficient ca în anul care a trecut. Evident că în ambele concursuri sunt și premii, pe care le găsiți înșirate aici.

Lăsând la o parte, premiile și discuțile în contradictoriu despre mașini, mi-am exercitat dreptul de vot și am ales 6 mașini, locurile 1,2 și 3 aferente categoriei “Mașini accesibile” și categoriei “Mașini Premium”. Cum le-am ales? Simplu.

Compeția se desfășoară exclusiv pe internet și ca să poți participa trebuie să ai un cont valid de Facebook. Apoi, trebuie să fii fanul Automarket pe Facebook și apoi să intrați în aplicația Automarket Autovot 2012. De aici totul este o simplă procedură de alegere a mașinii preferate la fiecare din cele 2 categorii.

Acum ca să pot să particip în concursul bloggerilor am intrat în aplicație și mi-am votat mașinile favorite. Acum trebuie să-mi motivez și alegerea. Mașinile pe care le-am votat le găsiți mai jos:

Autovot 2012
Am votat cele mai tari maşini
lansate în România în 2011

 

Maşini accesibile
car
Locul 2: Nissan Micra
Maşini premium
car
Locul 3: Porsche 911

 

Votează şi tuMai multe detalii pe Automarket

La categoria accesibile am ales mașini cât de cât compacte, cumpătate în consumul de combustibil și cât mai propice pentru condusul în oraș. Poate unui șofer îi place să aibe la îndemână o mașin puternică, dar mie în general îmi place ceva mic cu care pot să mă strecor în trafic (mai ales la ore de vârf).

La categoria premium am ales mașinile după gusturi.  Am pus Porsche-le 911 pe 3 pentru că sunt un fan al mașinilor germane și al stilului de condus pe care un Porsche îl impune, nu mă încântă deloc motorul amplasat în spate și tracțiunea doar pe puntea din spate. Mini-ul Countryman l-am pus pe 2 pentru că este singura mașină de la Mini cu tracțiune integrală, îmi place tare mult cum arată dar mi se pare exagerat de scumpă pentru cei 181 de cai-putere pe care îi are sub capotă.

Pe primul loc a rămas Chevrolet Camaro. BumbleBee. A luat primul loc în top-ul meu pentru că îmi place designul mașinii, îmi plac muscle car-urile și îmi place istoria modelului de-a lungul timpului. Poate pentru amatorii români de senzații tare prețul mașinii să fie prea piperat dar totuși nu oricine își cumpără un Camaro. Ce m-aș da la un test drive cu el.

Acum, topul meu este pur subiectiv. Toți cei ce vor să aleagă mașina anului pot să voteze ce mașini le plac. Important este să votați mașina care credeți că merită să fie aleasă din toate punctele de vedere. Economic, design, preț accesibil etc.

Era să uit. Gala Autovot 2012 o să fie live online pe 16 februarie 2012. Până atunci, Mircea 😛 ai legătura.

9 years ago

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *