Filmul săptămânii – Wanted

Săptămâna trecută nu a existat un film al săptămânii pentru că efectiv nu am reușit să mă uit la vreun film fain așa că săptămână asta printre seriale și emisiuni de divertisment sportiv reiau tradiția.

Săptămâna asta m-am uitat la Wanted. E un film de prin 2008, cu Angelina Jolie, Morgan Freeman și James McAvoy. Nu, nu e un film clișeic cu Angelina. Doar că personal, mi-a plăcut subiectul filmului și jocul de scenă al lui McAvoy.

Dacă stau să mă gândesc bine în Wanted, după Atonement, McAvoy a jucat unul dintre cele mai bune roluri ale sale. Nu, X-men First class a fost o porcărie. Deci nu se pune.

Wanted mi-a plăcut pentru că e genul de film care nu te lasă să adormi. Acțiune intensă, puține momente moarte în firul epic și multă adrenalină. E filmul pe care dacă stai puțin să-i înțelegi subiectul și întâmplările de la început o să-i ghicești sfârșitul.

Esențial este un film despre o societate secretă. De fapt este un film în care personajul principal, Wesley Gibson se reinventează. De la un amărât de contabil la un asasin plătit este un drum lung și anevoios. Intriga e reprezentată de căutarea celui care i-a omorât tatăl. Simplu. Porții de acțiune bine secționate, un Freeman care își joacă bine rolul, o Angelina care știe să se bată și efecte speciale cât cuprinde.

Nu este un film genial, dar este digerabil. Așa de văzut în weekend când ai chef să lenevești. Totuși eu nu prea înțeleg cum tu ca scenarist creezi un scenariu în care o mașină de înghețată (care are hai să zicem în jur de maxim 100 cai-putere) ajunge din urmă și prinde un Viper SRT-10 care are de cel puțin 3 ori mai mulți cai putere și o viteză maximă de peste 300 Km/h, chiar nu înțeleg. Ok, că poate așa e plot-ul e una dar sincer să fiu și dacă ai pune pe hârtie chestia asta mi s-ar părea ilogică.

Ah. În caz că nu ați văzut filmul, vă recomand să fiți atenți la faza cu tastatura. Mi s-a părut genială. Poate aș pune în practică chestia aia. 🙂

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *