Ad Eco de Dragobete

Iubire, chestii, trestii, Valentine’s Day, Dragobete. Plus aplicații de facebook. Cam asta am văzut în publicitatea de la noi în ultima perioadă. Iar de Dragobete advertiserii români înfloresc.

Nu că n-ar fi rău să marketăm ceva dar ar fi mișto dacă am știi să facem asta. Un exemplu fain pe care l-am descoperit ar fi posterul celor de la the REConcept. Interesantă ideea de a exprima iubirea în concepte eco și ar fi fost mișto dacă nu găseam în poster ceva ce efectiv mă zgârie pe retină.

Mă lămurește și pe mine cineva, că eu chiar nu prea pricep. De când există în DOOM, DEX sau cum se numește mai nou dicționarul limbii române, cuvântul iubibile? Eu nu țin minte ca verbul a iubi să aibe o asemenea formă și nici nu pot zice că seamănă cu palpabile.

Acum, tind să cred că ceva scris la mișto nu e, pentru că toate acele citate/zicale au o finalitate logică și nici o greșeală de sintaxă nu cred că e. Până la urmă ce este?

E o greșeală gramaticală, o stâlcire imperturbabilă a limbii române sau e altceva. Poate mă lămurește și pe mine Carmen, îmi este greu să cred că nu s-a uitat cineva pe poster înainte de a trece mai departe.

8 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *