Un lanț de erori

De când n-ai mai fost la o piesă de teatru? Eu unul recunosc că n-am mai fost la teatru de la celebrele piese de teatru la 1 leu, de astă vară din Herăstrău. Dar în aseară m-am întors la Teatrul Masca, unde anul trecut la #mascatweetmeet am văzut Slugă la 2 stăpâni.

De data aceasta am mers la Comedia Erorilor, care pentru mine ca interpretare a fost similara cu Slugă la 2 stăpâni. Sau poate cel puțin pentru mine așa mi s-a părut. Teoretic dintr-un lanț evenimente, denumite sugestiv confuzii se pot întâmpla mai multe erori.

Deși am râs mult pe parcursul celor 2 ore cât a durat piesa, n-am simțit piesa așa de antrenantă decât aceea pe care o văzusem cu un an înainte. Poveștile de dragoste puțin exagerate, situațiile repetitive în care se aflau Antifonius și Dromio și faptul că eram conștient după vreo 45 de minute din piesă m-a făcut poate să nu o apreciez la adevărata ei valoare. Mi-a plăcut piesa dar nu pot spune că m-a ținut încordat până la capăt ca să îmi dau seama ce se întâmplă.

Totuși mi-a plăcut cumva rolul Lucianei. Mi-a plăcut transformarea ei de la eterna surioară tocilară, mică și protejată mereu în căutarea bărbătului care să o facă fericită la Luciana amorezată  nebunește de “bărbatul” surorii ei și stăpână pe situația ei. Sau cel puțin așa am văzut eu spre finalul piesei.

În rest pot să zic că respect tot ceea ce face Teatrul Masca în social media și că sunt printre primele teatre care au avut curajul să se avânte cu capul în față în social media și să comunice ceva coerent, corect și palpabil pentru publicul lor țintă. Așa că îi puteți găsi pe Facebook și Twitter fără prea multe căutări. Și au și blog, în caz că nu știați.

Au mai scris: Kriogen, Claudiu Ciobanu, Haotik, Semanticus, Corina, domnu` Murgeanu, Valentina Roman și Roxana.

 

 

10 years ago

3 Comments

  1. Pingback: polimedia.us/fain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *