3D Shape Sorter

Am ajuns într-o perioadă în care tehnologia nu mai este un impediment pentru toată lumea în viața de zi cu zi. Tot mai multe persoane sunt atrase de produsele scoase de industria IT&Tech din ultimii 7-8 ani.

Plus că acum multe gadget-uri oferă foarte multe posibilități educaționale. Văd tot mai mulți oameni care își familiarizează odraslele de mici cu gadget-uri, tehnologie și chestii noi. Eh, când m-am născut eu nu era așa. Nu existau telefoane mobile (cel puțin nu în România), televizoare erau prea puține color și multe alb negru și în mod clar computerele erau o raritate la vremea aceea.

Persoanal primul contact cu un computer l-am avut la 6, la 14 avem calculatorul meu personal, la 18 ani primul telefon mobil și la 21 de ani primul laptop. Pentru mine această tranziție s-a făcut în pași lenți dar nu am depins în toată această perioadă de informația dată de computere. Mă consider norocos că am scris ani de zile cu stilou și reușeam să mă murdăresc mereu cu cerneală din călimară, că încă mai știu ce înseamnă să folosești creta și buretele, că am folosit acuarelele și pensulele pentru desen și cred că toate chestiile astea mi-au prins bine în materie de educație.

Acum lumea s-a digitalizat. Rar mai văd pe cineva scriind cu un stilou, folosind un caiet de dictando sau stând cu ditamai DEX-ul de 1500+ pagini în brate. Bine, nu pot zice de asta că este un lucru rău pentru că întotdeauna tehnologia a adus ceva bun în viața noastră.

Știți cum la grădiniță ne tot jucam cu piesele de Lego, mașinuțe și cuburi din lemn și plastic? Nu știu câți copii mai fac asta în ziua de azi dar știu că pentru cei tech savy, Pronetis a creat aplicația 3D Shape Sorter pentru iPhone și iPad.

3D Shape Sorter este o alternativă faină și educativă în același timp, special făcută pentru copii. Știu că sunt mulți oameni care le oferă acces copiilor pe aceste device-uri și uneori nu e suficient să-i lași singuri să le exploreze. Trebuie să le stimulezi cumva creativitatea și să înțeleagă cumva beneficiile tehnologiei în dezvoltarea lor.

Din păcate nu știu cât de multe aplicații asemănătoare cu 3D Shape Sorter există în România, dar în Europa și în State dezvoltatorii de aplicații pentru device-urile mobile și tablete scot aplicații educaționale destul de creative și bune pentru pierdut cantitatea infinită de energie pe care o au copii din ziua de azi.

Despre 3D Shape Sorter puteți citi mai multe lucruri pe site și pe pagina lor de facebook. Iar aplicația o puteți downloada direct din Appstore.

Sunt totuși curios câți parinți posesori de iPhone și iPad le vor oferi copiilor lor șansa de învăța niște chestii elementare  și educative jucându-se cu aceste aplicații. Știu că asta vom vedea în viitorul apropiat și că era jucăriile de lemn sau din plastic ieftin va muri încet dar sigur.

Și video-ul de prezentare al aplicației.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *