2 fraze, 3 paragrafe despre Roblogfest 2012

Azi și mâine ne mai despart de ziua în care aflăm ce bloguri mai sunt la modă în 2012. Sau poate nu mai sunt blogurile la modă, în caz că m-am trezit în anul 20xx și Bădău jurizează la Roblogfest. Ptiu drace (insert scuipat în sân și semnul crucii aici).

Sâmbătă ne vedem în Fabrica, la Roblogfest să-i sărbătorim pe câștigători, să bem niște bere și să ascultăm muzică bună. Anul ăsta m-am urnit mai greu cu votatul blogurilor înscrise în competiție dar până la urmă am făcut asta. Obiective, subiective, pe cumetrii, pe prietenii, nu contează acum. Ce am votat rămâne înfipt într-o listă și adunat la total.

Blog colectiv: Fishington Post. Alegere personală, emoțională și obiectivă mai mult decât subiectivă.

Blog de muzică: Am votat pentru Trupa Atelier.

Blog culinar: Nu sunt eu omul care să cutreiere 2.0-ul românesc după rețete și mirodenii și fiindcă îmi place ciocolata (mai ales cea amăruie) mi-am dat votul către Zazou.

Blog de filme: De ceva timp adoptat un stil mai underground în a vedea filme bazate pe recomandările cuiva și am votat “La buticul cu film și cărți“.

Blog de travel: Xplorio. Flying low and riding slow.

Blog Auto: Blogu lu’ Meșter. De pe Automarket. Grammar Nazi și singurul jurnalist auto bun din .ro.

Cel mai popular blog: L-am votat pe Iv. Da, cel naiv și fictiv. Puteam să votez din cumetrie cu tovarășu 3ditorial, dar am vrut să văd dacă Iv o să se lase descoperit și o să vină după premiu. Curiozitate.

Site-uri: Ctrl-D.

Observaţii. Mulţi s-au propus singuri. Nu ar fi fost asta un lucru rău dacă respectivele bloguri s-ar fi încadrat în categoriile în care au fost propuse de autorii lor. Dar aşa să-ţi arunci blogul în fiecare categorie posibilă nu mi se pare ok. Ideea asta e valabilă şi pe cei care propun bloguri şi habar n-au să le încadreze într-o secțiune.

Dacă ai un blog personal, nu-l înscrie la comunicare dacă tu nu ai nici un articol relevant despre comunicare. Sau măcăr semnalizează corect partea de comunicare. (De asta WordPress-ul folosește categorii).

Un blog de fotografie nu înseamnă o temă aruncată alllandala și niște pline de poze. Dacă vrei să-ți expui lucrările îți poți face o galerie întreagă pe un domeniu, un cont pe Behance, Deviant Art sau 500px. Dacă vrei ca blogul să-ți fie considerat de fotografie, trage un ochi la Alex, Dragos, Cătălin și cred că mai găsesc câteva nume care fac fotografii mișto.

Nu-ți înscrie un blog la categoria blog de tehnologie dacă nu ai câteva articole bune în spate, review-uri și teste la activ. Just saying.

Ultima și cea din urmă veste din urmă care închide cortina, nu înscrie un blog dacă habar nu ai la ce categorii ar putea intra (toți putem intra la popular știu dar asta n-ar avea vreo relevanță), dacă în ultima lună numărul postărilor e egal cu numărul săptămânilor din lună și nu-l înscrie dacă n-ai în spate câteva luni bune de muncă și o arhivă din care un om are ce citi.

E târziu și închei aici că altfel n-am cum să public asta până la miezul nopții. Ne vedem pe 7 aprilie, la Roblogfest, de la 19:00, în Fabrica, da?

10 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *