Uite Instagram, nu e Instagram.

Marți seara s-a produs un sacrilegiu nemaipomenit de fanii Apple, și nu mă refer aici la reclamele cu “I have an Apple i’m creative” ci la faptul că singura aplicație cu care posesorii de Apple se mândreau, Instagram, a fost portată în sfârșit pe milioanele de device-uri cu Android.

Sacrilegiu din privința posesorilor de iPhone și iPod Touch, că aveau și eu cu ce să se mândrească că au o aplicație specială față de frații lor cu smartphoane pe Android. Lăsând la o parte invidia iPhoniștilor și spiritul “Noi suntem speciali, dar acum ne-ați profanat singurul lucru care ne deosebea”, mie mi se pare un lucru foarte tare că Instagram are acum aplicație dedicată pentru Android.

Adică, posesorii de device-uri cu Android au avut multe aplicații care imitau într-un fel sau altul Instagram-ul, dar până acum n-au avut acea aplicație. Și nu cred că unii au vrut aplicația asta neapărat pentru filtre și pozele pe care Instagram le făcea.

No offence, dar erau unii care făceau o adevărată artă cu câteva filtre și un iPhone. Și nu aveau nici cameră de nșpe megapixeli și nici nu cărau geanta cu zeci de obiective după ei. Instagram-ul e o modă care va dispărea. iPhoniștii se vor plictisi de aplicație la un moment dat și cei cu Android se vor bate în care face cele mai stupide poze.

Sau cel puțin asta e părerea mea momentan. Am fost curios să vă ce poate Instagram-ul pentru Android. Cosmin o numește Hipstagram (cică aplicație dedicată Hipsterilor). Din păcate curiozitatea nu mi-a fost satisfăcută în deplină măsură. În primul rând pentru că pe HTC Wildifire aplicația nu e disponibilă în Google Play (da, am încercat să downloadez și să instalez Instagram-ul prin mijloace propii și de fiecare dată îmi ieșea din aplicație când voiam să pun filtre pe poză) și în al doilea rând pentru că nu văd să aibe ceva în plus față de alte aplicații dedicate pentru fotografie.

Aseară, am revenit după câteva luni bune de folosire a ROM-ului Cyanogen la sistemul de operare original al telefonului,  nu doar ca să testez Instagram-ul (care iar nu a mers) și să văd de ce aplicația oficială de facebook nu-mi uploada pozele pe Gingerbread.

Mi-am downgradat softul la Froyo, am instalat Camera360 (care are foarte multe efecte faine), am făcut poza asta și i-am aplicat un filtru HDR ca mai apoi să o uploadez pe Facebook. Guess what. A mers.

Mi-am dat seama că oricât de compatibil sau incompatibil ar fi Instagram-ul cu telefonul meu, pentru 5megapixeli Camera360 își face bine treaba. Și Android 2.2 mi se pare mult mai rapid decât mi se părea acum 7-8 luni.

Acum mă gândesc serios să rămân pe softul original al telefonului până o să îmi iau alt smartphone cu Android. Camera 360 merge, scoate poze faine, telefonul se mișca destul de rapid pentru un telefon low budget, deci n-aș avea alte motive să renunț momentan la el.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *