În pași de dans cu Maguay

Bine, pentru mine nu prea au fost pași de dans că nu prea m-am încumetat la dans. Sau poate au fost dacă stai să te gândești cum îți dansează degetele pe tastele unei serii de laptopuri lansate în premieră și pe care te joci în voie Crysis 2.

Nu mă înțelegeți greșit. Îmi place să dansez, dar nu până nu am ceva alcool în sistem ca să mă încălzesc și să mă pun în mișcare. Dar în situația de față nu era cazul.

Asta pentru că aseară, la invitația celor de la Maguay, la Galeria Events am participat la lansarea primului ultrabook românesc și la prezentările noilor game de sisteme de gaming și portabile de la Maguay.

După o prezentare succintă a ceea ce face Maguay în România și a tehnologiilor pe care le folosesc pentru fabricarea sistemelor PC și a portabilelor, am aflat câteva chestii legate de Intel, de parteneriatul dintre Intel și Maguay și de faptul că Intel deține patentul pentru noțiunea de ultrabook (sper să nu fi înțeles eu greșit).

Bineînțeles că am stat să butonez, admir și să întreb chestii despre laptopurile, ultrabook-urile și sistemele de gaming expuse. Când vine vorba de ramura asta de tech vreau să știu tot ce poate fiecare produs.

Primele chestii asupra cărora mi-am ațintit privirea au fost laptopurile de gaming expuse, din seria P, venite cu procesoare Ivy Bridge (a treia generație de i-uri de la Intel), echipate cu ultimele plăci grafice scoase de Nvidia (din linia de top), memorii Ram de domeniul SF-ului (de până la 32 de GB) și cu posibilitatea de a rula în paralele un HDD și un SSD. (Configurațiile le puțeți vedea în galeria de mai jos.)

Modelul de 17 inci poate fi un înlocuitor perfect pentru un desktop, dar dacă vreți și ceva portabilitate unul de 15 inci e perfect. Ce mi s-a părut foarte tare la gama de gaming (lăsând la o parte tastatura iluminată) e faptul că au niște încheieturi și balamale solide și foarte puține colțuri contondente, așa că orice gamer înrăit n-ar trebui să aibă probleme legate de tăieturi produse aiurea.

Apoi am trecut la gama de ultrabook-uri, cele din seria U. Maguay se mândrește că este singurul producător de pe piața românească care oferă clienților soluții configurate pe nevoile lor și singurul producător de ultrabook românesc. Plus că seria de ultrabook-uri vine cu rezoluții între 11 și 14 inci (cam la fel cu modelele Air și Pro dezvoltate de Apple) și o baterie care-i asigură aproape 7 ore de funcționare, totul într-o carcasă super slim.

E posibil ca mulți oameni să le confunde cu modelele de la Apple, în versiunea argintie designul fiind asemănător totuși par mai elegante decât versiunile scoase în culori asemănătoare cu lemnul.

Sistemele de gaming le-am lăsăt pe final pentru că în ultima vreme n-am prea mai fost atras așa mult de desktop-uri, unități centrale și multe cabluri înșirate prin casă și m-am axat mult pe portabilitate. Și nu știu care ar fi incentiv-ul care m-ar face în viitorul apropiat să-mi cumpăr un sistem, fie el și de gaming.

Dar asta nu înseamnă că nu sunt alți pasionați de gaming care și-ar investi banii în achiziția unui desktop. Seria Game Power vine cu 3 modele (EXe, EXi și MDi) cu niște carcase futuriste HDD-uri cât mai mari și răcire pe măsură. (Detaliile tehnice le găsiți în galeria de mai jos.)

Luate per total, gamele din portofoliul Maguay, nu sunt cele mai ieftine PC-uri, laptopuri sau ultrabook-uri pe care le găsești pe piață dar vin ca o alternativă în bătălia cu producătorii internaționali. Plus că sunt singurul producător român și au o experiență largă când vine vorba de IT.

Dacă vreți mai multe informații despre Maguay și ce fac ei pe piața românească, trageți cu ochiul pe site-ul lor oficial, pe pagina de facebook și îi găsiți și pe twitter, unde au o echipa care poate răspunde prompt la orice întrebări ați avea.

 

9 years ago

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *