O predicție de Cannes Lions te duce la Golden Drum

Dacă știți că vă pricepeți la advertising sau poate presupuneți că aveți un talent înnăscut cu ghicitul, vă propun ceva. De fapt nu doar vouă, ci îmi propun și mie ceva.

Miercuri, în cadrul marketing360 se ține Cannes Predictions, un concurs în care se testează aptitudinile și intuiția publicitară.

Se dau 40 de spot-uri publicitare care au intrat în cursa pentru premii la Cannes Lions, dintre care se pot alege doar 15 spot-uri. Pe baza rezultatelor obținute de campaniile/spot-urile respective la festivalul de la Cannes, se întocmește un clasament pe baza unui punctaj și persoana cu cele mai multe puncte devine câștigător.

Foarte simplu, dar și destul de complicat având în vedere că trebuie să analizezi 40 de spot-uri și să alegi 15. Asta nu e tot. Pentru cei care dintr-un motiv sau altul nu ajung la eveniment, Leo Burnett Romania are o aplicație mișto pe Facebook, unde se pot face predicții pe baza acelorași 40 de spot-uri publicitare.

Vă vând un pont. Încercați aplicația de facebook. Aveți mai mult timp de gândire și de analizat spot-urile decât ați avea în 2 ore și jumătate cât ar ține evenimentul. Plus că totul se încheie pe 17 iunie, în prima zi de Cannes Lions.

Miza?

Miza e una mișto și pe care eu unul nu am de gând să o las să treacă. Fericitul câștigător are asigurat între 2-5 Octombrie 2012 un trip la Golden Drum, unul dintre cele mai mișto festivaluri de advertising organizat în partea centrală și de est a Europei. Și e un festival la care românii au luat premii anul trecut.

Sfatul meu pentru voi și pe care l-aș urma și eu, dar am făcut asta cu puțin timp în urmă ar fi să intrați pe aplicația de facebook, să citiți cu atenție regulamentul concursului, să vizionați spot-urile, să vă notați chestii despre ele și apoi să le analizați. Și să vă mai uitați apoi la cele care vă plac și pe care sunteți siguri că vreți să le selectați.

Eu unul așa o să fac. Timp e destul până pe 17 iunie când se închide concursul.

10 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *