Relație de dragoste – ură cu HP

Relațiile cu branduri se clădesc în timp. Ca în orice tip de relație, se întâmplă și lucruri bune, se mai întâmplă și certuri (urâte sau nu), se ajunge și la despărțiri.

Deh, așa e viața. Relația mea cu HP a trecut prin diferite faze, certuri, împăcări, dezamăgiri și într-un final separare într-un rucsac portocaliu din motive de fiabilitate.

Faza întâi. Laboratorul de info din liceu. 2 ani de info în liceu petrecuți în spatele clasei jucându-mă și editând chestii cu un HP, cu programe aduse de acasă pe CD și verificatul mailului la liceu (singurul loc unde puteam să mă bucur de internet fără să fiu deranjat de nimeni). Doi ani frumoși, pe care i-am continuat până la sfârșitul liceului crashuind orele de informatică ale prietenilor de la clasa de info.

Faza a doua. Relația mea cu HP, continuă în laboratoarele de informatică de la Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică. 3 ani petrecuți prin Piața Romană, de prin 2007 până prin 2010, jumătate butonând HP-urile la orele de TIC, Baze de date, Sisteme de operare și alte programări, jumătatea cealaltă fiind irosită cu folos prin ședințele din SiSC sau ieșirile în Downtown, Sport Spirit sau orice alt loc unde puteai să bei un suc/cafea/bere liniștit în ferestrele dintre cursuri sau seminarii.

Faza a treia. Aprilie 2009. După vreo 4-5 luni de strâns ceva bani, admirat și citit zeci și zeci de review-uri și bălit în fața unui monitor CRT (apropo, nu am suferit niciodată monitoarele CRT) m-am dus glonț la Emag, după un HP Pavilion dv5. Instant love.

Design, jocuri, scris pe blog, cărăt laptopul în SiSC, muncă de DTP-ist în miez de noapte pentru un proiect mișto, muncit la birou pe el. Design, Flash, puțin HTML, multe articole scrise, ținut mini training de design pentru niște puști, pus prezentări la evenimente de pe el. Ce să mai.

dv5-ul, deși un laptop consumer, făcut mai mult pentru multimedia a fost muncit în draci până într-o zi fastuoasă de aprilie (acum vreun an) când și-a duhul efectiv.

Faza a patra. Aceeași lună, alt HP, de data asta din gama business, de pe care am lucrat în timpul în care dv5-ul a stat în service. Pe care am făcut testul de la interviul pentru actualul job. 7 luni mai târziu și tot atâtea milioane cheltuite pe reparații și aveam dv5-ul înapoi. De atunci și până prin februarie (anul curent) am lucrat în paralel pe dv5-ul meu și pe un HP 6730s din gama business până când dv5-ul a picat din nou.

Acum stă bine depozitat într-un rucsac, iar eu pun bani de o parte pentru un laptop nou. Am idee cam ce mi-aș lua acum dar încă nu sunt hotărât.

Până atunci 6730s-ul își face treaba foarte bine și nu am de ce să mă plâng de el. Pavilion va sta bine depozitat până o să îl repar și lustruiesc bine ca să îl vând ca refurbished (încerc). Până atunci divorț.

Faza a cincea. Joi, 28 iunie am mers la lansarea gamei de ultrabook-uri de la HP. Am fost atacat în Rooms Club (hint – Piața Romană) de un fel principal numit HP Spectre și HP Spectre XT (două din ultrabook-urile premium propuse de producătorul american pe piață) și de HP Envy 4&6 (două ultrabook-uri făcute special pentru divertisment cu tehnologie Beats Audio inclusă) garnisite cu o serie de macarons, cupcakes, cocktail-uri cât mai colorate, gelato și ceva muzică potrivită atmosferei și destul de înceată astfel încât să poți socializa și cu cei prezenți.

Atunci am înțeles și eu de ce tehnologia Beats Audio e atât de apreciată și mă bucur că un producător de laptop-uri a integrat tehnologia asta pe câteva din portabilele sale. Plus că sunetul se aude atât de tare încât nu auzi efectiv ce se întâmplă în jurul tău.

Cu toate astea nu aș da între 150 și 200 și ceva de euro. No offense. Știu că sunt premium, se aud tare, conțin brandul lui Dr. Dre dar sunt doar o altă pereche de căști.

Cât despre ultrabook-uri v-aș spune mai multe dar nu am pus mână foarte mult pe ele să le pot butona cum trebuie. Pentru început sunt mișto, shiny și se aud bine. Poate dacă prind unul pe mână câteva zile vă pot spune mai multe.

Gata. Cam asta a fost povestea relației mele de dragoste – ură cu acest brand, care probabil va continua și în viitor. HP-ul face multe chestii mișto pe segmentul acesta de tech, dar parcă gama lor de business e mult mai bine pusă la punct și fiabilă decât cea pentru consumer. Just my two cents.

Mai multe poze puteți vedea pe pagina de facebook a HP România.

10 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *