Blogger-ul cu pană de la Guns’N Roses la Tuborg Greenfest

1 iulie. De obicei în perioada asta sunt super concentrat și conectat la Turul Franței. Duminică în schimb, n-am dat 2 lei nici pe Turul Franței nici pe finala europeanului din Polonia și Ucraina. Tot ce a contat a fost experiența Tuborg Greenfest powered by Rock The City.

Adică, de când am auzit line-up-ul din ultima zi îmi doream să merg. Și am stat până în ultimele zile să mă gândesc daca sau nu să îmi iau bilet.

Să ai în aceeași zi Within Temptation, Evanescence și Guns’N Roses e totuși ceva unic. Și uite așa eram eu pe cale să-i ratez. Dar nu. Cineva a fost de acord că nu trebuie să ratez show-ul acesta și am primit un press pass pentru toate cele 3 zile de la Tuborg Greenfest.

Vineri, nu am fost. Eram destul de obosit după o săptămână lungă și obositoare și voiam să nu încep weekend-ul cu forțe proaspete. Sâmbătă am zis pas pentru că nu puteam să merg undeva sub pretextul că vreau să ascult muzică bună dar eu nu aveam habar de nici o melodie din line-up-ul celor de sâmbătă. Așa că m-am mulțumit cu ultima zi de la Tuborg Greenfest. Am ajuns pe la Romexpo undeva jurul orei 14:45 când Within Temptation trebuia să înceapă. Am intrat fără prea mari probleme și fără bătăi de cap cu press pass-ul la Golden.

Câteva acorduri fine, un Stand My Ground cântat impecabil plus alte câteva melodii bune cântate de Sharon timp de o oră au fost doar încălzirea pentru mai târziu. Păcat cu gafa cu steagul Bulgariei, dar au scăpat ieftin.

La Cult am fugit din Golden și am încercat să prind ceva umbră și să beau ceva rece. Prețuri acceptabile, bere ok, Granini de vișine super bun și nici n-am prins coadă la casă pentru jetoane.

17:55. Evanescence începe să cânte. Mulți puștani prin jurul meu dar și mulți oameni trecuți de 40+. Nu cred că m-am hazardat când am zis pe twitter că vârsta medie e undeva între 18-30 de ani. Amy Lee are o voce superbă și cântă foarte bine la orgă.

Nici nu mai știu în ce ordine au cântat multe din melodiile lor, dar Everybody’s fool și Call me when your sober au printre cele mai aplaudate, dar Lithium și My Immortal cântate la pian au fost bestiale. Și to topped all that Bring me to life a fost ceva foarte entertaining și energizant.

Apoi pauză de o oră și așteptare pentru Guns’N Roses. Au întârziat doar o jumătate de oră dar au cântat aprope 3 ore și un pic. Foarte tare show-ul, foarte bine scriptat întreg concertul, confetti, flăcări, artificii. Cam tot ce ai vrea și ce nu ai vrea de la un concert rock. Cred că nici nu se mai pune problemă să vă zic de melodii. Doar vă zic că a fost un show de care m-am bucurat de la prima la ultima melodie chiar dacă nu eram fan înrăit Guns.

Iar pe November Rain ceva a făcut click în mintea mea și mi-am adus aminte de BestFest 2009 și de Bon Jovi anul trecut. Totul, dar totul se rezumă la experiențe trăite pe care să le împarți cu cineva. Singur nu are nimic farmec. Și sincer, nu vreau să mai ratez experiențe. Pentru că dacă tragi linie și o iei de la capăt experiențele înseamnă până la urmă amintiri. Amintiri pe care să le împarți cu cineva.

Iar pe final, după ce Axl își lua rămas bun de la noi am plecat acasă cu un suvenir neașteptat și mi-a căzut fix la picioare una dintre penele cu care chitariștii de la Guns au scos acorduri fine.

Experiență mișto, 3 concerte faine și o pană de chitară de la Guns. Cam asta a fost Tuborg Greenfest pentru mine.

Mulțumesc Tuborg și Golin Harris pentru că m-ați trimis la Tuborg Greenfest și am trăit o experiență mișto cu această ocazie.

Mulțumesc. Știi tu pentru ce.

10 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *