Avionul de vânătoare Maguay MyWay P1702m – review

De ce ai vrea un avion de vânătoare când tu te descurci perfect cu zborurile comerciale?

Pentru faimă, pentru a te da mare sau poate pentru că vrei să ai ceva peste medie. Îți zic eu de ce. Pentru că ești gamer înrăit. Și un gamer adevărat se joacă ori pe sisteme de gaming ori pe laptopuri de gaming.  Sau cel puțin, eu sunt un gamer înrăit și când vine vorba de jocuri cu grafică de ultimă generația ar fi păcăt să le joc pe un laptop cu cerințele minime.

De asta fac comparația între un avion de vânătoare și unul comercial. Asta pentru că săptămână trecută m-am jucat cu un laptop Maguay MyWay P1702m și am simțit exact diferențele dintre un laptop normal, mai vechi și care încă își face treaba bine și un laptop de gaming, customizat exact pe nevoile tale. Orgasm tehnologic, nu glumă.

Așa m-am trezit la birou cu un mastodont de la Maguay, customizat pentru gamer-ul înrăit dar moderat din mine. Și asta e mișto la Maguay. Îți poți configura tu orice laptop din portofoliul lor ca să se preteze nevoilor tale.

P1702m pe care l-am primit era configurat exact pe ceea ce voiam eu. Un i7 de 2,9 Ghz din seria Ivy Bridge, o placă grafică de la Nvidia (GeForce GTX675m) de 2GB, o combinație de 2 HDD-uri: unul de 1TB  pe SATA și un SSD de 180 GB de la Intel și o memorie totală de 16 GB Ram. Dacă includ aici și display-ul de 17,3 inci, Full HD, cu un ecran Non Glare (mare respect am pentru producătorii care nu pun pe laptopuri ecrane glossy) și o unitate BluRay-RW, zic că e mai mult decât suficient pentru un laptop de gaming.

Ce am făcut cu laptopul?

Test de boot. Maguay My Way P1720m versus HP Compaq 6730s. Știu că în mod normal n-ar fi trebuit să compar un Ferrari cu o mașina de familie dar era singurul laptop pe care-l aveam aproape și voiam să văd rezultatele.

Timpul de boot la P1702m e de 30s. De la momentul în care ai apăsat butonul de start până ți s-a deschis Windows-ul. Timpul de boot la 6730s: 3m 40s. Diferența o face SSD-ul de 180 de GB de la Intel față de un HDD SATA II de pe 6730s.

Gaming hardcore în fiecare seară. Cât am reușit să rezist treaz. Instalat Max Payne 3, Need For Speed The Run și BattleField 3. M-am jucat fiecare joc la rezoluție maximă cu toate detaliile setate pe high sau ultra high.

Diferențele dintre un laptop de gaming și cele de consumer/business sunt enorme. Nu tu probleme de încărcare, nu tu crash-uri neașteptate în timpul jocului.

Dacă la Max Payne 3, mă așteptam să meargă brici, având în vedere că Rockstar nu făcuse un port de pe consolă ci un joc bun de la cap la coadă, cu texturi HD scalabile la orice rezoluție și foarte bine optimizat, la Need For Speed și la Battlefield 3, mă așteptam la scăderi de frame rate, multe bug-uri și ceva crash-uri asta în mare parte din cauza engine-ului grafic de la Frostbite care face ca cele 2 jocuri să ruleze de la prost spre deloc pe sisteme medii spre low-end și să poată fi jucate foarte bine pe sisteme cu cerințe de avion. Până la urmă n-am avut parte de astfel de probleme cu cele 2 jocuri de la EA Games și am rămas mulțumit de modul cum se comportă modelul P1702m de la Maguay. Youtbe aici.

Editare video. Aici m-am cam îndrăgostit de puterea de procesare a Maguay-lui și la ce poate face un i7 de ultimă generație. Un minut și un pic de montaj la procesat în 20-30s și vreo 200 mb ocupați. Același lucru pe HP durat 3m 55s pentru același minut și un pic de video.

Filme HD. Da, mulțumesc. Văzut Get the Gringo în 1080p cu toate setările din Splash Player date la maxim. Experiență excepțională. Și BluRay-ul pe care îl am prin dulap cu Matrix Reloaded. Tot în 1080p. Fără întreruperi, fără să cârâie procesorul, fără să prind desincronizări între sunet și imagine din cauza randării.

Stat pe net mult, instalări rapide ale programelor și jocurilor (3 programe din CS6 de la Adobe le-a instalat în vreo 7 minute iar Max Payne 3 în 15 minute), autonomie bunicică a bateriei (aproximativ vreo 3 ore pe modul balanced din Windows 7) dar sunt curios dacă pe modul power save autonomia ajunge la 5 ore așa cum am citit în specificațiile producătorului.

Ce mi-a plăcut

Viteza HDD-ului în primul rând. Fie că a fost SSD-ul fie că a fost cel pe SATA de 1TB fișierele copiate se transferau destul de repede. Apoi procesorul care mi-a făcut viața mai ușoară atunci când tăiam și montam un video. Evident că nu pot să nu zic aici ceva și de placa video (excepțională de altfel) de la Nvidia și de faptul că s-a comportat exemplar în 3dmark 2011.

Tastatura e un alt lucru care mi-a plăcut la P1702m. Bine, a durat ceva până m-am obișnuit cu ea dar mi-a părut tare bine că pot lucra pe o tastatură full și iluminată la 2 dimineața fără să încurc tastele. Nu vă spun decât că în procesul de obișnuire cu tastatura am reușit să pocesc câteva cuvinte sau să ratez litere din cauza faptului că apăsam prea încet pe taste sau apăsam între ele.

Îmi pare rău că nu am avut un competitor pe măsură să-l pot testa în paralel. Altfel arăta review-ul și testele de benchmark.

Ce nu mi-a plăcut

Cum sunt mare utilizator de internet, îmi place să țin în permanență un cablu de rețea înfipt în portul de ethernet (viteza pe cablu e net superioară decât pe wi-fi) și cum eu sunt obișnuit să nu țin laptop numai pe birou și să stau relaxat cu el în brațe în pat, cablu de net îmi tot pica când îl luam în brațe. Nu zic că e ceva rău dar uneori devine frustrant. Poziționarea mufei de rețea la P1702m pe partea stângă aproape de muchia display e perfectă și mi se pare mai eficientă decât să ai mufa plasată în partea inferioară (nu contează stânga/dreapta) sau în spatele laptopului. Te asiguri astfel că nu o să te încurci vreodată de orice cablu.

Verdict

Maguay MyWay P1702m e un laptop puternic de gaming pe care fie că vrei fie că nu vrei e cam musai să stea pe birou. Chiar dacă nu am avut mult timp la dispoziție să-l butonez e un laptop care mi-a plăcut și poate fi înlocuitorul perfect pentru un desktop.

Pentru mine ca gamer înrăit ar fi o soluție benefică în ideea că stă nemișcat pe birou și nu îl folosesc doar ca laptop de gaming ci și ca laptop de entertainment și util pentru muncă. Adică aș edita și monta cât e ziua de lungă video-uri (vreau la un moment să învăț serios să fac și asta) și să fac design pe el fără să mă chiorăsc pe un display mic. E chiar mișto să vezi totul în Full HD.

L-aș mai folosi ca desktop replacement pentru că am ajuns să urăsc prea multe fire și cabluri împrejur și îmi place să am totul bine aranjat și să nu am o tonă de cabluri în care să mă încurc.

Dar asta e o investiție pe care mă gândesc serios dacă să o fac sau nu în viitor (depinde și de ce buget voi avea la dispoziție) și dacă este sau nu profitabilă. Oricât de gamer înrăit aș fi eu, nu cred că nu aș face și altceva pe laptop decât gaming.

Configurația pe care am ajuns să o testez pornește de undeva de la 3000$ fără TVA, dar cum la Maguay totul este customizabil se poate opta și pentru alte configurații care pornesc de undeva de la 1300$. Iar dacă modelul de 17 inci e prea greu de cărat și prea mare pentru voi Maguay are și modelul de 15 inci, puțin mai ușor și mai simplu de purtat în spate în caz de călătorii mai lungi.

Câteva imagini cu laptopul le găsiți mai jos, iar dacă vreți să aflați mai multe chestii despre Maguay vă invit să treceți pe la ei. Ori pe Facebook, ori pe Twitter, ori pe site. Sau dacă aveți drum îi găsiți aici.

PS: Aș fi vrut să pun și niște video-uri cu jocurile pe care le-am testat să vă arat cât de bien se mișcă pe laptop dar mi-am luat o mare țeapă cu FRAPS și oficial Windows 7 de pe HP nu-mi recunoaște video-urile făcute la 1920×1080 și doar pot să ascult. Poate e o problemă de codec-uri (nu strică să verific).

10 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *