Fotografia înseamnă contraste

Eram miercurea trecută pe la F64 (cam singurul magazin dedicat pasionaților de fotografie de pe la noi) la un vernisaj despre aventura mai mult sau mai puțin spectaculoasă a unor bloggeri într-un tur foto la Istanbul.

Teoretic orice se poate apuca de fotografie si se poate considera fotograf, la fel cum oricine poate să-și cumpere un domeniu, un pachet de hosting și să se apuce de scris pe un blog. Practic fotografia nu e o pasiune simplă și nicidecum una ieftină. Poate de asta nu am hardisk-ul plin de fotografii și nu am investit niciodată vreun ban în ceea ce privește fotografia.

Mai nou, există un val de fotografi în societatea noastră în ultimii ani și sincer să fiu nu am habar de ce se înghesuie mulți să facă un ban din asta. Pentru mine, întotdeauna fotografia a însemnat o artă. Arta de a surprinde ceva. La vernisajul de la F64, am descoperit că fotografia scoate în evidență cele mai potrivite contraste.

Nou și vechi, sărăcie sau bogăție, obiceiuri, tradiții, peisaje. Cam orice poți fotografia pe lumea asta. Ce au fotografiat bloggerii la Istanbul cu câteva camere mirrorless de la Sony au fost niște instantanee care mie mi-au plăcut. Sunt fascinat uneori de metodele de a prinde ipostaze și reacții doar un simplu click pe un buton.

Îmi place să văd anumite detalii într-o fotografie, trăsături omenești, capturi ale unor peisaje și tot ceea ce înseamnă emoție și vizual. În mod sigur nu aș fi  un fotograf bun pentru că îmi place să privesc fotografiile mai mult decât să le fac. Și totuși dacă mi-aș lua un aparat, mi l-aș lua doar să pot prinde instantanee din vacanțe și călătorii, sau fotografii pe care să le folosesc pentru anumite idei de design. Nu mi l-aș lua pentru ședințe foto, fotografii făcute la evenimente sau nunți. L-aș lua doar pentru mine și pentru plăcerea de a avea o unealtă în mână cu care să imortalizez anumite momente.

Fotografii nu prea am ce să vă arăt pentru că telefonul meu nu-i cel mai bun când vine vorba de a face o fotografie cât de cât curată, dar vă las cu articolul de la vernisaj de pe blogul F64 și cu alte câteva articole de la nwRadu, în care puteți vedea ce au imortalizat bloggerii în photo-trip-ul lor la Istanbul.

Și evident, cuvântul zilei ar fi imortalizat. Parcă a sunat puțin boem în contextul artei și fotografiei. Altfel, nu aș fi știu la ce să-l folosesc sau de ce să-l folosesc.

8 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *