The Bourne Legacy

Văzut la cinema într-o seară de miercuri, cu Sara. Bourne Legacy merită puțină atenție. Prima dată după nu știu câte milenii când ajung și eu într-o seară de miercuri să văd un film la cinema. Evident Orange Film, lume multă, înghesuială mare dar era miercuri seara și nu trebuie să mă plâng.

De ce tocmai Bourne Legacy? Motivul e foarte simplu de ghicit. Am fost încântat de aventurile lui Jason Bourne și am zis că trebuie cumva să văd și al patrulea film, chiar dacă în el nu joacă Matt Damon. Voiam să văd cum se descurcă Jeremy Renner aka Aaron Cross ca înlocuitor al lui Jason Bourne.

Spre surprinderea mea Renner face un rol destul de bun în partea a patra a seriei și aș putea zice că îl cam face uitat pe Damon.

Pe lângă asta, Bourne Legacy avea nevoie de un “villain” care să-și ia rolul in serios si văd că regizorul l-a ales foarte bine pe Edward Norton în rolul personajului negativ. Carismatic, puțin arogant, tupeist și viclean. Parcă sună a Edward Norton din Fight Club și The Italian Job. Să nu uit nici de Rachel Weisz care joacă rolul unei doctorițe cu mult șarm dar destul de speriată de întâmplări și de modul cum evoluează acțiunea. Dar până la final se destinde și prinde ceva curaj.

Povestea din Bourne Legacy e în mare pare o continuare a celei din trilogie și nu mi s-a părut foarte mult dezvoltată față de restul filmelor dar e destul de antrenantă încât să te țină în scaun pentru 100 și ceva de minute.

Cam mult product placement, totuși. BMW, Cadillac, Buick, Ray Ban câteva GMC-uri plus câteva apariții sporadice ale unor arme consacrate (doar e un film de acțiune și trebuie să se mai împuște cineva) și un pic cam mult parkour. Cam prea mult pentru placul meu.

Per total un film bunicel (mult mai bun decât media filmelor de acțiune pe care le-am văzut anul acesta), o mică destindere de seară după muncă, necesară din când în când. Nu e cel mai tare film de acțiune al anului dar nu pică nici în mediocritate. De vizionat la cinema și apoi comentat pe drumul spre casă faze din film. S-ar putea să fie încă un Bourne dacă lucrurile merg bine.

9 years ago

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *