Filmul săptămânii – Campania

Campania este unul din acele filme pe care le vezi nu pentru că sunt filme bune ci pentru că sunt filme la care râzi. Și râzi. Și continui să râzi de toate situațile comice sau nu prin care trec personajele.

În mare parte, “Campania” e o comedie plină de politică, intrigi și jocuri de culise pentru câștigarea unei curse electorale. Cam Brady (interpretat de Will Ferrell) participa pentru a nu știu câta oara la alegerile din districtul 14 al Carolinei de Nord pentru un loc de congresman la Casa Albă, dar pentru a-și păstra afacerile ilegale și influența în district, frații Motch (interpretați de John Lithgow și Dan Aykroyd) îl pun pe Marty Huggins (Zach Galifianakis) în cursa pentru locul de congresman.

Doi candidați diferiți, două stiluri diferite de aprobare a problemei și multe situații în care unul din candidați apelează la metode nu tocmai ortodoxe pentru a mai câștiga câteva procentaje în sondaje. Ba un videoclip mai neconvențional de promovare, ba o arestare din cauza condusului sub influența alcoolului sau câteva replici veninoase țintite în direcțiile potrivite.

“Campania” nu e o comedie tipică la care ai putea să-ți aduci întreaga familie să se uite (prea multe glume porcoase, unele făcute ca să fie altele destul de ok), ci e o comedie la care poți veni cu prietenii și să râdeți până nu mai puteți. Perfectă pentru serile obositoare după job când vrei doar să te relaxezi.

Popcorn, nachos, prieteni, cinema sau acasă, filmul este de văzut.

10 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *