Filmele din ultima perioadă

Filmul săptămânii a luat o mică pauză din motive de lipsă de timp editorial (promit că revine) așa că în seara asta vă împărtășesc ce filme am văzut în ultima perioadă.

Și caii sunt verzi pe pereți

Un film românesc regizat de Dan Chișu. O poveste dramatică despre oameni și cât de ușor de influențat și fraierit pot fi ei.

Pe scurt, Tocitu (Adrian Titieni), un simplu muncitor în fabrică este dat afară de la locul de muncă și se lovește de trista realitate din capitalismul anilor 2000 când nimeni nu te mai angaja fără un CV/scrisoare de recomandare sau fără să știi să utilizezi un PC. Învățând tainele operării unui PC se lovește de scam-urile care exista atunci pe Internet și pică în plasa omului care vrea să se îmbogățească rapid.

În paralel, fiul său, Marius (Ionuț Vișan) alături de gașca sa, speră să se îmbogățească la fel de repede și să agațe tipe mișto în cluburi scumpe și are bafta să fie ales drept marele câștigător al unei tombole la țigări.

Filmul e destul de interesant și ar merita un drum la cinema. O dramă românească mișto, cu foarte puțin umor dar cu multe probleme existențiale și ceva suferință.

Silent Hill Revelation 3D

Amatorii de jocuri video survival-horror cred că știu povestea din Silent Hill. O tipa pe numele ei Alessa (Adelaide Clemens), locuiește cu tatăl ei, Harry (Sean Benn) într-un orășel american liniștit, departe de agitația metropolelor.

Când Harry este răpit, Alessa pleacă în căutarea lui, un drum inițiac și de supraviețuire care îi va da răspunsurile la toate întrebările și coșmarurile pe care le-a avut o viață întreagă.

Un film bunicel după părerea mea, dar nu suficient de bun pentru a merge la cinema să-l vedeți. E un horror puțin mai bun decât ce am văzut în ultimul timp în materie de filme de groază cu actori cât de cât cunoscuți, demoni, culturi masonice și fenomene paranormale.

Finding Nemo 3D

Cred că toată lumea știe povestea lui Nemo, un pește clown prin din ocean de un dentist nebun care vrea să-i facă nepoatei lui un pește cadou. Nu sunt fanul filmelor de animație, dar dacă aveți copii ați putea să-i duceți să-l vadă pe Nemo. Din păcate filmul e dublat și replicile își pierd mult din farmec.

PS: Eu l-am văzut pentru prima dată.

Alex Cross

Un thriller psihologic modern. Alex Cross (Tyler Perry) e un detectiv de la Omucideri pe care soarta îl pune față în față cu Picasso (Matthew Fox – – din Lost), un criminal în serie, specializat în tortură, angajat de un industriaș francez nebun și oligarh, Leon Mercier (Jean Reno) pentru ai scoate din joc pe câțiva dintre angajații săi.

Un blockbuster, anunțat cu surle și trâmbițe care e destul de bun pentru un thriller psihologic dar nu suficient de bun pentru succes în box-office. Dacă stau să mă gândesc bine e un film decent, de văzut acasă, în siguranța propriului fotoliu. Mulți actori cunoscuți, scene pline de jocuri psihologice și de analize psihologice, profilling.

Cam astea au fost ultimele filme cap coadă pe care le-am văzut în ultima perioadă. Aștept The Hobbit, Anna Karenina și The Great Gatsby. Poate o să fiu plăcut surprins pe viitor de unele dintre aparițiile anului 2013.

9 years ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *