Brotherhood of the bloggers la 20 de ani de Ubisoft Romania

Aseară Ubisoft România a împlinit 20 de ani de când gașca fraților Guillemot a deschis primul birou internațional pe tărâmurile natale.

Nu o să vă plictisesc cu detalii prea multe despre prezentarea de la începutul evenimentul pentru că o să o vedeți mai jos. Doar vă zic că nu ne-am duelat la fel ca la Bloggers Lan Party ci am stat cuminți, am ascultat povestea echipei Ubisoft România, le-am pus tot felul de întrebări (la fel ca la școală) și am avut ocazia să ne jucăm câteva din titlurile lor consacrate.

Sunt fan convins Ubisoft. Asta mi se trage de prima dată când am pus mâna pe Prince of Persia 2D. Dintre toți publisherii internaționali de jocuri video, Ubisoft face parte din primii 3 publisheri pe care eu îi prefer.

Îi prefer pentru că de 5 ani de zile, 6900 de oameni lucrează la dezvoltarea francizei mele preferate, când vine vorba de jocuri action-adventure. De 5 ani de zile, aștept perioada sărbătorilor pentru că știu că voi avea parte de o nouă aventură a lui Desmond Miles. În Assassin’s Creed am avut perioadă Cruciadelor (cu aventurile lui Altair), Renașterea (Ezio Auditore) și acum cu Assassin’s Creed 3, Războiul de Independență American (prin ochii lui Connor).

Mi-a plăcut tare mult când am aflat că studioul din București a avut și producții proprii, dar a lucrat și la proiecte mari, începând să dezvolte multe lucruri din seria Assassin’s Creed cu Brotherhood (al treilea joc al seriei). În studioul Ubisoft din București, lucrează cam 800 de oameni pentru dezvoltarea jocurilor pe diferite platforme dar și pentru creearea unei experiențe sociale pentru gamerii din întreaga lume.

Sidenote: Istoria mea cu Ubisoft nu ar fi completă fără să povestesc faptul că acum câțiva ani, fiind într-o perioadă în care mă jucam intens, am încercat să intru cumva în industria asta ca game tester. Așa că m-am dus la interviu la ei. Nu am intrat, dar am rămas fascinat de atmosfera din biroul lor.

Un fact sheet interesant despre Ubisoft găsiți aici. Mai multe despre franciza Assassin’s Creed, găsiți pe Wikipedia.

La Mulți Ani, Ubisoft România!

9 years ago

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *